Categoria: Premis

El COIBA entrega diversos premis de recerca en el Dia Internacional de la Infermera 2019

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Col·legi Oficial d'Infermeria de les Illes Balears (COIBA) va celebrar a Son Mir (Palma) una trobada professional i social amb motiu del Dia Internacional de la Infermera, amb el lema "Veus per liderar: salut per a tothom".

La presidenta del Coiba, Mª José Sastre Perea, va posar en valor el lideratge i la mirada infermera, centrada en les persones, per aconseguir millorar la salut i la qualitat de vida dels pacients, les seves famílies i comunitats.

En aquest acte es va realitzar el lliurament de 40 Insígnies d'Or i 54 Insígnies d'Argent i els següents premis de recerca:

-Tercer premi al treball titulat: "Alteració en el coneixement emocional en infants amb discapacitat motora", del qual és autora Saliha Belmonte.

-Segon premi al treball titulat: "Projecte de millora de la cultura de seguretat del pacient en una unitat d'hospitalització", del qual és autora Jaumeta Pou. 

-Primer premi per al treball titulat: "Necessitats de cures pal·liatives en l'entorn hospitalari. Estudi de prevalença ", del qual són autors Joana Mª. Julià, M. A. Rodríguez, Araceli Prieto, i Enriqueta Márquez.

-El Premi Infermera de l'Any 2019 va recaure en la infermera i professora de la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia de la UIB, Antònia Pades. El seu treball i docència destaquen en l’àmbit de les habilitats socials i comunicatives dels professionals de la salut, la intel·ligència emocional i el comportament social de les organitzacions.

-El premi Florence Nightingale 2019 va recaure en Mercedes Vacas Guerrero. Vacas és infermera, especialista en Cures d'Infermeria medicoquirúrgiques, i amb una àmplia formació postgrau, en bioètica, metodologia d'avaluació i millora de la qualitat i direcció d'Infermeria.

[Font: Col·legi Oficial d’Infermeria de les Illes Balears. 17/05/2019]

[Foto: Ariadna Creus i Àngel García. CCIIC]