Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Dia 3 d'agost: hi ha 327 casos actius de SARS-CoV-2

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei balear d’Epidemiologia, dependent de la Direcció General de Salut Pública i Participació, ha confirmat fins avui 2.718 casos de persones amb SARS-CoV-2 a la comunitat, 67 més que divendres.

Així, seguint amb els nous criteris de comptabilització del Ministeri de Sanitat, que exclouen les 105 serologies positives anteriors a l’11 de maig, ha notificat 2.613 casos a les Illes Balears al Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES). D’aquests casos comunicats, 2.276 corresponen a Mallorca, 116 a Menorca, 205 a Eivissa i 16 a Formentera.

D’altra banda, 2.161 persones s’han curat, 16 més que divendres. Així mateix, el Servei balear d’Epidemiologia no ha notificat cap defunció nova per COVID-19 i l’acumulat a les Balears és de 230 persones mortes a causa del coronavirus.

Aquestes dades suposen que a la comunitat hi ha 327 casos de COVID-19 actius, 48 més que divendres.

Increment dels nous casos degut a la detecció precoç

Durant els darrers dies s'ha produït un increment de comunicació de casos al Ministeri que obeeix a les tasques de detecció precoç que es realitzen des del Centre Coordinador de COVID-19 d'Atenció Primària. Les infermeres rastrejadores del Centre Coordinador contacten amb una mitjana de 9 persones que han estat en contacte estret amb cada nou cas. A tots els contactes estrets se'ls realitza una prova PCR. Es dóna la circumstància que gairebé un 70% dels nous casos comunicats al Ministeri corresponen a persones que són asimptomàtiques i que han pogut ser diagnosticades gràcies a l’estratègia de recerca de casos de les Illes Balears. La detecció d'aquestes persones amb COVID-19 però asimptomàtiques i el seu posterior aïllament facilita la ruptura de la cadena de transmissió del virus, el que serveix per contenir la pandèmia.

Dades del Servei de Salut

El Servei de Salut, per la seva banda, informa que avui hi ha 491 persones ateses per contagi de SARS-CoV-2. D’aquestes persones, hi ha 87 casos en atenció hospitalària (7 a l’UCI) i 404 a primària. Entre aquests casos s’inclouen persones amb infecció per COVID-19 superada.

Per illes, a Mallorca hi ha 84 persones hospitalitzades (47 de les quals per causes socials, no clíniques) i 6 de les quals es troben en unitats de cures intensives. 376 persones són seguides en el domicili per part del servei d’atenció primària.

A Menorca no hi ha cap persona ingressada i 15 són ateses en el domicili per part de primària.

A Eivissa són 3 les persones hospitalitzades (1 a l’UCI). A més, 11 casos confirmats són seguits a Eivissa en el domicili amb atenció per part dels seus centres de salut i 2 a Formentera.

Pel que fa als professionals sanitaris, n’hi ha 77 que es troben en vigilància (59 a Mallorca, cap a Menorca i 18 a Eivissa) i 11 que tenen el contagi actiu (tots a Mallorca). En total, s’han notificat 376 casos entre el personal sanitari d’ençà que va començar la pandèmia.

Els laboratoris dels hospitals públics de la comunitat, així mateix, han duit a terme 193.511 proves (151.048 PCR, 10.811 tests ràpids d’anticossos i 31.652 serologies).

Quant a la situació a les residències de gent gran, els centres no han notificat cap contagi nou i ara mateix hi ha un resident positiu en coronavirus, 259 que han superat la infecció i 89 que han mort. A més, no queda cap treballador amb contagi actiu en cap residència per a majors.

A les residències per a persones amb discapacitat no hi ha cap cas actiu.

Dades de la COVID-19 dels dies 30 i 31 de juliol:

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 03/08/2020]

[Foto: Infosalut / Gent passejant pel carrer / CC BY-NC-SA 4.0]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19