Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Educació i Salut: reunions formatives del Protocol d’actuació davant la COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els consellers d’Educació i Salut continuen treballant en les diferents línies de suport per tal d’atendre les necessitats extraordinàries dels centres educatius derivades de la situació d’emergència sanitària provocada per la pandèmia COVID-19.

A partir del dilluns, dia 7, i fins el proper 29 de setembre s’han organitzat més d’una dotzena d’accions formatives adreçades als coordinadors de salut i als equips directius dels centres educatius de les Illes Balears.

La finalitat d’aquestes reunions mantingudes entre la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca i la Conselleria de Salut i Consum, entre d'altres entitats, és conèixer en profunditat el "Protocol d'actuació davant la detecció de símptomes compatibles amb la COVID-19 entre l'alumnat del centre". Protocol que se inclou en la Resolució de mesures excepcionals de prevenció i contenció, coordinació i d’organització i funcionament per fer front a la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19 per als centres educatius no universitaris de la comunitat autònoma de les Illes Balears per al curs 2020-2021, publicada al BOIB núm. 153, de dia 5 de setembre

Per part de la Conselleria de Salut i Consum participaren a la reunió el Departament de la central de coordinació COVID-19 i representats dels centres de salut de referencia amb els centres escolars.

Cal afegir que en el cas de les escoletes, s'han programat 24 sessions dels grups de treball "Salut i Escoleta" per tractar temes de caire, organitzatiu, sanitari i emocional dels infants i les seves famílies.

Es faran més formacions COVID-19 per arribar a un major número de docents

De forma complementària des del passat dia 1 de setembre va començar una formació en COVID-19 i altres malalties cròniques de la que participen uns 500 coordinadors COVID de centres educatius de les Illes Balears.

Es tracta d’una formació dins el Programa Alerta Escolar que desenvolupen conjuntament les Conselleries d’Educació, Universitat i Recerca i, Salut i Consum.

Degut a l’interès i la demanda d’aquesta formació, s’ha posat de lliure accés a la pàgina web de la Conselleria i al llarg del curs es tornarà a convocar amb l’objectiu d’arribar a tot el col·lectiu interessat.

[Fonts: Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca. 08/09/2020 -  BOIB. Núm. 153. 05/09/2020]

[Foto: Govern de les Illes Balears]

Notícies relacionades

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19