Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

COVID-19: El Govern aixeca les restriccions temporals als barris de Palma

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Govern de les Illes Balears ha aixecat les mesures restrictives temporals que es van establir per contenir la COVID-19 a les barriades palmesanes de Son Gotleu, Can Capes, la Soledat Nord i la meitat de Son Canals.

D’aquesta manera, els veïnats d’aquests barris de l’Àrea Bàsica de Salut de Son Gotleu passaran a regir-se per les limitacions generals que afecten el conjunt de les Illes Balears.

Així ho va anunciar la presidenta del Govern, Francina Armengol, qui ha explicat que l’eliminació de les limitacions específiques de la dita zona és possible gràcies als bons resultats aconseguits amb la implicació de la ciutadania, que s’ha esforçat per seguir les indicacions de seguretat i mantenir els aïllaments domiciliaris prescrits.

Armengol i la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, es van reunir amb el batle de Palma, José Hila, i amb els professionals de la Direcció General de Salut Pública, del Centre de Salut de Son Gotleu i de l’Ajuntament que han participat en el desenvolupament del pla d’acció comunitària en aquests barris, per analitzar-ne els resultats.

Aquesta iniciativa de sensibilització -fonamentada en visites a llars i comerços i en punts divulgatius a peu de carrer- ha permès fer arribar la informació de manera més eficaç a la població i ha servit per identificar les necessitats concretes de les famílies i, en funció d’aquestes, donar-los l’atenció més adequada.

Això, unit a les limitacions de mobilitat i de capacitats dictades per tal de limitar-hi i evitar les situacions que podien afavorir els contagis, sobretot en llocs tancats on es produeixen aglomeracions de persones, amb ventilació escassa, o bé on no es fa servir la mascareta, ha tingut resultats directes en l’evolució de la pandèmia.

Baixada destacable de la incidència acumulada i de la taxa de positivitat

Així, a la zona bàsica de Son Gotleu, la incidència acumulada (IA) en set dies ha passat de 290,14 per 100.000 habitants, dia 11 de setembre, a 61,54 dia 29 de setembre. En comparació, per al conjunt de les illes, la IA va passar de 159,73 per 100.000 habitants a 71,86 per 100.000 habitants en el mateix període.

Pel que fa a la incidència acumulada (IA) a catorze dies, ha passat de 962,7 per 100.000 habitants el dia 11 de setembre (376,18 era la xifra global de les Balears aquell dia) a 197,8 dia 29 de setembre (177,21 a les Balears).

Quant a la taxa de positivitat (el percentatge de proves PCR que surten positives), a la zona bàsica de Son Gotleu, ha passat del 12,92 % dia 11 de setembre a 3,66 % dia 29. Per al conjunt de l’arxipèlag, la taxa de positivitat els mateixos dies va passar de 8,62 a 4,18.

[Font: Presidència de Govern. 01/10/2020]

[Foto: Presidència de Govern]

Notícies relacionades

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19