Categories: Estudis i projectes, COVID-19

Proves de raspallat nasofaringi preoperatori i complicacions pulmonars postoperatòries en pacients sotmesos a cirurgia durant la COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Cirurgia de l'Hospital Mateu Orfila ha participat en la publicació d'un estudi sobre proves de raspallat nasofaringi preoperatori i complicacions pulmonars postoperatòries en pacients sotmesos a cirurgia electiva durant la pandèmia de SARS-*CoV-2. També hi han participat diferents centres internacionals.

Fernando Alcaide, José María García Pérez i Paula Troncoso Pereira, cirurgians de l'Hospital Mateu Orfila, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Preoperative nasopharyngeal swab testing and postoperative pulmonary complications in patients undergoing elective surgery during the SARS-CoV-2 pandemic" a la revista British Journal of Surgery.

Els serveis quirúrgics s'estan preparant per a augmentar la seva activitat en àrees afectades per COVID-19. Aquest estudi va tenir com a objectiu avaluar l'associació entre la prova preoperatòria de la SARS-*CoV-2 i les complicacions pulmonars postoperatòries en pacients sotmesos a cirurgia electiva per càncer.
Es va efectuar un estudi de cohorts internacional que incloïa pacients adults sotmesos a cirurgia electiva per càncer en àrees afectades per la SARS-CoV-2 fins al 19 d'abril de 2020 (NCT04384926). Es va excloure als pacients amb sospita preoperatòria d'infecció per SARS-CoV-2. El criteri de valoració principal va ser l'aparició de complicacions pulmonars postoperatòries durant els trenta dies després de la cirurgia. Les diferents estratègies de proves preoperatòries es van ajustar per factors de confusió utilitzant models d'efectes mixtos.

Referència de l'article
Collaborative Covids. Preoperative nasopharyngeal swab testing and postoperative pulmonary complications in patients undergoing elective surgery during the SARS-CoV-2 pandemic. Br J Surg. 2020. doi: 10.1093/bjs/znaa051/5974404.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | Text Complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: CS Escola Graduada]

Notícies relacionades

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19