Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

L’Àrea de Salut de Menorca inverteix 114.072 € en millores per combatre la COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Àrea de Salut de Menorca continua fent adquisicions i invertint en millores dirigides a la gestió de la pandèmia de COVID-19 per tal de posar més recursos a l’abast dels professionals sanitaris i garantir la seguretat d’aquests i la dels pacients.

L’import de les darreres compres i contractacions assoleix el total de 114.072 €. La partida més important (79.569,21 €) correspon a l’adquisició (en procés de compra) d’una central de monitoratge en previsió que sigui necessari activar una segona UCI per a pacients amb COVID-19, prevista a l’Hospital de Dia si es dóna una situació d’increment de casos crítics que requereixin cures intensives, com va passar durant la primera onada de la pandèmia. Aquest equipament permet controlar de manera integrada l’evolució de tots els pacients, de manera que no és necessari que l’equip sanitari s’hagi de desplaçar i entrar a cada box per consultar les dades dels diferents dispositius, com poden ser els respiradors.

També a l’Hospital de Dia s’ha duit a terme aquesta setmana el condicionament i l’aïllament de 6 dels 12 boxs d’aquesta unitat: concretament, s’han canviat les cortines per un tancament de portes de vidre; aquesta millora ha tingut un cost d’11.231,22 €. L’actuació es completarà aquesta setmana amb la instal·lació d’equips individuals de climatització a cadascun dels sis boxs, per un import de 4.800 €. A la unitat d’urgències del Centre de Salut Canal Salat (Ciutadella) també s’ha aïllat amb portes de vidre un dels boxs per poder atendre els pacients que presentin símptomes compatibles amb la COVID-19; En aquest cas, el cost ha estat de 1.871,87 €.

Per una altra banda, l’Àrea de Salut de Menorca també ha invertit 16.600 € en la compra d’un vehicle per a l’equip sanitari de la Unitat Volant d’Atenció al Coronavirus (UVAC) Llevant per als desplaçaments que han de fer per mostres per a les proves diagnòstiques de COVID-19 a centres diversos, com ara els geriàtrics.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 30/11/2020

[Foto: Àrea de Salut de Menorca]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19