Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Remissió diària de les dades de vacunació enfront de la COVID-19 al Ministeri de Sanitat

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha informat en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (SNS) del sistema d'informació a través del qual totes les autoritats sanitàries autonòmiques hauran de facilitar la informació referent a la vacunació enfront de la COVID-19.

S'estableix que les comunitats autònomes hauran de remetre diàriament al Ministeri de Sanitat les dades de la vacunació duta a terme en tots els punts de cada territori, en línia amb l'obligació d'informació establerta en l'article 23 del Reial decret llei 21/2020, de 9 de juny.

En la Resolució s'inclou la fitxa amb les dades que s'hauran d'emplenar per cadascuna de les persones vacunades.

El processament estadístic d'aquestes dades i la seva representació geogràfica es considera un element de gran utilitat en el seguiment de la pandèmia i en la presa de decisions per al seu afrontament per les administracions sanitàries.

Proves de detecció ràpida d'anticossos per inmunocromatografía

S'ha acordat recomanar als/les professionals dels serveis de salut (metges i odontòlegs) la no prescripció dels test d'autodiagnòstic, i procedir a quantes accions de comunicació i conscienciació resultin precises per a informar clarament la ciutadania de la naturalesa i les limitacions de les citades proves.

La Ponència de Alertas, Plans de Preparació i Resposta va adoptar entre altres conclusions, que aquestes proves no estan indicades per a diagnosticar i per tant no han de ser utilitzades a aquest efecte ni en persones amb símptomes ni en individus asimptomàtics.

A més es va assenyalar un rendiment menor que les tècniques que es realitzen en els laboratoris amb sang obtinguda per venopunción.

Modulació de l'acord per a la celebració de les festes nadalenques

A la vista de l'evolució epidemiològica, el Consell Interterritorial ha acordat així mateix, determinar que les comunitats autònomes puguin aplicar mesures i criteris més restrictius de mesures de salut pública enfront de COVID-19 per a la celebració de les festes nadalenques.

[Font: Ministeri de Sanitat. 16/12/2020]

[Foto: Novel Coronavirus SARS-CoV-2 / Novel Coronavirus SARS-CoV-2 / CC0 Public Domain]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19