Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

COVID-19: El Govern desplega 377 treballadors per conscienciar a peu de carrer

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Govern de les Illes Balears iniciarà el desplegament progressiu de 377 treballadors per informar, sensibilitzar i conscienciar la població de la necessitat de complir les mesures de prevenció sanitària contra la COVID-19.

Aquests treballadors, de diferents àmbits professionals, faran feina bàsicament a peu de carrer. Els informadors —que aniran identificats visualment amb el color en què es trobi la seva àrea de treball— s'encarregaran d'informar, acompanyar, supervisar i resoldre dubtes de la població entorn de les mesures en vigor a la seva zona. A més, si fóra necessari, faran de nexe d'unió amb les forces de seguretat.

Tècnics de salut coordinaran cada illa, treballadors socials cada zona (equivalents a les zones sanitàries per afavorir la coordinació) i els informadors (amb formació professional superior, principalment integradors socials, i, també, animadors socioculturals) es distribuiran per les 84 àrees en què s'han dividit les Illes Balears. Aquestes àrees comprenen entre 12.000 i 15.000 habitants i disposaran d'un traductor-mediador quan es necessiti.

Amb aquesta nova acció del Govern, que coordina la Conselleria d'Afers Socials i Esports, s'aconseguirà que 377 persones estiguin a peu de carrer cada dia per fer d'altaveu entre la població de les mesures sanitàries preventives a cada zona. A la vegada, aquests informadors ajudaran a tenir una visió més directa i adaptar les actuacions.

[Font: Presidència de Govern. 21/12/2020]

[Foto: Presidència de Govern]

Què en diu la premsa
*22/12/2020 menorca.info - Aún más pedagogía anti covid.

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19