Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

El dia 10 va començar la vacunació dels primers 120 grans dependents a Eivissa

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha començat amb el procés de vacunació dels grans dependents amb un grau III reconegut per la Llei de dependència.

Des de la setmana passada les infermeres d'Atenció Primària porten treballant en l'organització i programació de la vacunació d'aquells amb un grau de dependència catalogat com a tipus III. Es vacunaran al seu centre de salut aquells que puguin desplaçar-se al seu centre d'atenció primària i seran vacunats al seu domicili els no puguin desplaçar-se per qüestions de mobilitat. En aquests casos seran les infermeres les que es traslladaran als domicilis per procedir a la vacunació.

La vacunació començarà amb els dependents el grau de mobilitat els permeti desplaçar al seu centre de salut. En un primer moment, durant aquesta setmana i començaments de la següent es vacunaran als primers 120 grans dependents.

La Direcció General de Dependència juntament amb la direcció d'Atenció Primària de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha elaborat i depurat les llistes dels grans dependents, majors de 16 anys, i que no estiguin institucionalitzades, és a dir que no resideixin a recursos sociosanitaris . A l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera aquest grup supera el mig miler de persones, 473 a Eivissa i 62 a Formentera.

Les infermeres dels centres de salut porten uns dies, des de la setmana passada, fent una captació activa de pacients i programant la vacunació tant en els centres de salut com en domicilis mitjançant contacte telefònic previ, on es valora l'existència d'algun tipus d'al·lèrgia i s'assegura que la situació clínica de l'pacient permet l'administració de la vacuna a la data programada. Així mateix, s'informa als usuaris o cuidadors que, en cas que el pacient presenti alguna situació que pugui impedir la vacunació el dia programat, es comuniqui a centre de salut el més aviat possible, per tal de poder destinar aquesta dosi ja programada a un altre pacient.

Aquells usuaris que per la seva situació clínica no puguin rebre la vacuna en aquest període (per exemple: ingrés hospitalari) han de ser reprogramats per administrar la vacunació quan la seva situació clínica ho permeti.

El procés de vacunació d'aquest col·lectiu, que comença demà, s'estendrà fins a final de febrer.

Més de 2.000 persones ja han estat immunitzades contra la SARS COV-2 a Eivissa i Formentera

De manera simultània, aquesta setmana es continua amb la vacunació de professionals sanitaris en el punt de vacunació de l'Hospital Can Misses. Fins ara ja han estat immunitzats 1.204 professionals sanitaris, que han rebut les dues dosis de la vacuna contra la covid-19 als quals cal sumar les 866 persones de recursos sociosanitaris immunitzades. A més, des del dia 3 de febrer s'ha administrat la vacuna per primera vegada a 197 professionals sanitaris.

[Font: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera. 09/02/2021]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19