Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

El GTM analitza les variants del SARS-CoV-2 i les implicacions en la vacunació

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup de Treball Multidisciplinari (GTM) analitza en un nou informe les variants del SARS-CoV-2 i les seves implicacions en els programes de vacunació global enfront de COVID-19 en els programes de vacunació global enfront de COVID-19.

Davant la necessitat de saber si les vacunes actuals serveixen igualment enfront de les variants que estan seguint o si caldria produir noves vacunes, el GTM descriu les variants del SARS-CoV-2 actualment en circulació en la població mundial, les seves característiques, susceptibilitat enfront de les vacunes actuals, plans d'acció per a la seva detecció, evolució i control i, a més, proposa una sèrie de recomanacions específiques.

El GTM explica que tots els virus, i en particular aquells el genoma dels quals consisteix en una molècula d'ARN, muten a mesura que es van replicant a l'interior de les cèl·lules dianes a conseqüència de la taxa d'error associada als diferents enzims amb activitat ARN polimerasa responsables d'aquest procés.

El coronavirus SARS-CoV-2 no és una excepció, encara que destaca que la seva taxa de mutació és menor que la d'altres virus ARN (com per exemple el virus de la grip). En aquest sentit, el GTM analitza les variants dominants: la britànica, la sud-africana i la brasilera, a més d'esmentar altres variants en expansió.

[Font: Ministeri de Ciència i Innovació. 24/03/2021]

[Foto: Centers for Disease Control and Prevention / Coronavirus Infections / CC BY-NC-SA 4.0]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19