Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

COVID-19: Centre de vacunació del poliesportiu Mateu Cañellas d'Inca

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

A les Illes Balears hi ha vuit centres de vacunació operatius. A Mallorca, a més del poliesportiu municipal Mateu Cañellas d'Inca, estan en funcionament el poliesportiu Germans Escales de Palma, amb sis línies obertes on s'administren al voltant de 1.200 dosis al dia.

La COVID Exprés de Son Dureta, amb tres línies que administren devers 500 dosis diàries, i l'Hipòdrom de Manacor, amb tres línies i devers 560 dosis diàries. A les altres illes, hi ha oberts el centre del recinte firal d'Eivissa, amb tres línies; el punt de vacunació de l'Hospital de Formentera, que compta amb dues línies, i a Menorca hi ha dues línies en el Recinte Firal de Maó i dues línies a la sala polivalent del Centre de Salut Canal Salat de Ciutadella.

En tots aquests punts s’estan vacunant persones d'entre 60 i 65 anys amb dosis d'AstraZeneca. La central InfovacunaCOVID s’encarrega de citar cada persona candidata a rebre la vacuna, de manera que acudeix al punt de vacunació amb les dues cites programades. Allà, el personal d’admissió comprova si les seves dades són correctes i orienta cada persona en tot el procés. Una vegada rebuda la vacuna —la qual cosa queda registrada en la seva història de salut— ha de esperar entre 15 i 30 minuts com a mesura de seguretat per si experimenta efectes adversos i, finalment, rep la targeta de vacunació.

A més de la vacunació en aquests vuit centres amb AstraZeneca, la campanya continua als centres de salut amb les vacunes de Pfizer, que s'estan administrant a majors de 80 anys i també a persones amb edats compreses dins la franja d’entre els 70 i els 79 anys, un grup de població format per 83.172 persones a les Illes Balears.

Les Balears han rebut una partida rècord de més de 53.000 dosis, entre AstraZeneca i Pfizer, la qual cosa ha permès augmentar el nombre de línies de vacunació. Aquest darrer mes s’han administrat més de 90.000 vacunes. Fins ahir, a les Illes Balears s’han administrat 181.743 dosis i 51.072 persones estan vacunades completament. 

[Font: Presidència de Govern. 08/04/2021]

[Foto: Govern de les Illes Balears]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19