Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Contractacions d’emergència en la lluita contra la COVID-19 per valor de 736.597 euros

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern s’ha donat per assabentat de les contractacions d’emergència de subministrament a càrrec del Servei de Salut de les Illes Balears per valor de 736.597 euros.

Aquestes contractacions responen a la necessitat concreta de disposar de determinats serveis per mantenir una activitat sanitària assistencial correcta en la lluita contra la COVID-19.

Les contractacions són les següents:

  • El subministrament de 16 geleres de 2 a -8ºC per emmagatzemar-hi les dosis dels vaccins d'AstraZeneca i Janssen en els diferents punts de vaccinació massiva,per 58.448 euros.
  • El subministrament d'un extractor per al diagnòstic de la COVID-19 per mitjà de PCR a l'Hospital Universitari Son Espases per 54.560 euros.
  • El subministrament de cadires de rodes, desfibril·ladors, motxilles per a suport vital bàsic, aspiradors de secrecions i lliteres per a l'atenció de possibles reaccions adverses per als punts de vaccinació contra la COVID-19 habilitats a les Illes Balears, per 33.589 euros.
  • El servei de neteja als punts de vaccinació massiva habilitats al pavelló Germans Escales de Palma, al centre d’Inca i al de Manacor, per 300.000 euros.
  • Els serveis de vigilants de seguretat als punts de vaccinació massiva habilitats al pavelló Germans Escales de Palma, al centre d’Inca i al de Manacor per l'import de 125.000 euros.
  • Els serveis d'auxiliars als punts de vaccinació massiva habilitats al pavelló Germans Escales de Palma, al centre d’Inca i al de Manacor, per l'import de 165.000 euros.

Cal destacar que totes aquestes contractacions es financen a través d'ajudes europees.

Al mes de març de 2020, el Consell de Govern va aprovar l'acord de mesures que s’han d’adoptar en matèria de contractació pública a conseqüència de la declaració d'estat d'alarma per gestionar la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19. Això va suposar que a tots els contractes subscrits per l'Administració de la Comunitat Autònoma i el sector públic instrumental els fos aplicable la tramitació d'emergència.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 03/05/2021]

[Foto: TheDigitalArtist / COVID 19 / CC0 Public Domain]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19