Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Els centres de vaccinació massiva amplien línies per poder vacunar més persones

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’arribada aquesta setmana de 80.130 vaccins permet triplicar el nombre de dosis que es poden administrar a la població. Així, i en comparació amb la setmana passada, es passa de 15.246 a 47.109 persones vaccinades en els centres habilitats. Per illes, Mallorca passa de 10.076 a 34.200 cites; Menorca, de 300 a 5.272, i Eivissa i Formentera, de 300 a 7.637.

El Poliesportiu Germans Escalas (Palma) amplia de 4 a 10 línies de vaccinació, amb una capacitat per administrar 2.314 dosis diàries en total. Està obert del dilluns al diumenge, de 8 a 20 h, tot i que alguna línia queda operativa dues hores més —fins a les 22.00 h— per a aquelles persones que no poden ser vaccinades dins l’horari ordinari. El dispositiu ha estat organitzat per Gestió Sanitària Assistencial de les Illes Baleares (GSAIB), empresa pública que dona suport logístic al Servei de Salut.

A més, cal recordar que els ciutadans tenen a la seva disposició el sistema d’autocitació BITCITA, on els usuaris nascuts entre 1952 i 1961 (entre 60 i 69 anys d’edat) poden entrar directament a la pàgina web i concertar una cita per ser vaccinats. També, a partir d’avui, poden gestionar l’autocita des de les oficines de farmàcia.

Els punts de vaccinació massiva de les Illes Balears són els següents:

A Mallorca:

A Menorca:

  • Recinte Firal (Maó): 4 línies
  • Sala Polivalent Canal Salat (Ciutadella): 4 línies

A Eivissa i Formentera:

Quan la persona citada arriba al punt de vaccinació massiva, el personal d’admissió confirma que les dades són les correctes (la vaccinació queda registrada dins la història de salut) i orienta l’usuari en tot el procés. Una vegada vaccinat, l’usuari ha d’esperar entre 15 i 30 minuts com a mesura de seguretat davant possibles efectes adversos. Finalment, se li lliura una cartilla de vaccinació.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 05/05/2021]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19