Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

COVID-19: Crida a les persones d’entre 60 i 69 anys per demanar cita per a la vacunació

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Salut i Consum demana a totes les persones nascudes entre els anys 1961 i 1952 (ambdós inclosos) que encara no s'hagin vacunat contra la COVID-19 que sol·licitin la seva cita als centres habilitats al més aviat possible.

Per fer-ho, poden accedir a la web BITCITA o bé, si no tenen coneixents o opció de connectar-se a internet, també tenen l’opció de citar-se a través de les farmàcies gràcies a un acord arribat amb el Col·legi de Farmacèutics de les Illes Balears (COFIB). També poden plantejar dubtes i els problemes que presentin al telèfon d’atenció INFOVACUNA 971 211 999.

L’objectiu és poder finalitzar amb aquest grup d’edat a la comunitat al llarg de la setmana del 10 al 14 de maig per seguir avançant en la vacunació contra la COVID-19. Fins al dia d’ahir la Conselleria de Salut i Consum té censades, a través de diverses fonts d’informació a 117.231 persones d’aquesta franja d’edat. D’aquest grup, un 75.476 (un 64,4%) ha rebut la primera dosi. Ara mateix, a la web BITCITA queden cites disponibles per a aquest grup d’edat a tots els centres de vacunació de la comunitat.

El Servei de Salut, a fi d'agilitar el procés de vaccinació contra la COVID-19, va posar en marxa el 16 d'abril un sistema nou per demanar cita per mitjà d'internet. Per a això va crear l'aplicació BITCITA, fàcil d’usar, molt intuïtiva i que no requereix cap formació prèvia. Simplement n'hi ha prou a accedir-hi per mitjà de l'enllaç de cita prèvia i registrar-se amb el DNI o CIP autonòmic afegint l'any de naixement.

La Conselleria de Salut i Consum recorda que la vacunació és segura i eficaç per combatre la pandèmia de coronavirus i així ho demostra l’evidència científica.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 08/05/2021]

[Foto: Govern de les Illes Balears]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19