Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

El Certificat Digital UE COVID es posa en marxa el pròxim 1 de juliol

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, va realitzar un reconeixement a tot el Sistema Nacional de Salut i, especialment, als seus professionals per l'esforç que estan realitzant per a la posada en marxa, el pròxim 1 de juliol, del Certificat Digital UE COVID, durant l'acte de presentació d'aquest certificat.

La ministra va explicar que aquest Certificat UE COVID, és un instrument que ens permetrà obrir Espanya a la mobilitat europea, amb seguretat i garantint la protecció de la salut.

També va dir que servirà per a incrementar la mobilitat segura a Europa i acollir cada vegada a més visitants al nostre país, fent compatible la reactivació del turisme amb la protecció de la salut pública.

Aquest Certificat és un document senzill i interoperable que acredita que una persona ha estat vacunada; o s'ha realitzat una prova (PCR o Antígens) amb resultat negatiu; o s'ha recuperat de la malaltia.

Els viatgers simplement passaran el seu codi QR per un lector i no hauran de sotmetre's a esperes i controls addicionals.

[Font: Ministeri de Sanitat. 21/05/2021]

[Foto: Infosalut / Passatgers mirant informació / CC BY-NC-SA 4.0]

Notícies relacionades

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19