Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Salut expedirà a partir de dijous el certificat COVID digital

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Salut començarà a expedir a partir de dijous el certificat COVID digital, que permetrà als titulars de la targeta sanitària de les Illes Balears desplaçar-se lliurement entre els estats de la Unió Europea. Tota la informació sobre aquest certificat figurarà en una pàgina web que el Servei de Salut activarà dijous mateix.

Tal com l’ha definit la Unió Europea, el certificat COVID digital és una acreditació destinada a les persones següents:

  • Les que han passat la COVID-19 en un període de sis mesos abans de la data d’expedició.
  • Les que ja han estan vaccinades.
  • Aquelles a qui s’ha fet una prova diagnòstica amb resultat negatiu: una PCR en les 72 hores prèvies o una prova d’antígens 48 hores abans.

A partir de dijous, el certificat es podrà sol·licitar des del Portal del Pacient amb el sistema Cl@ve, un certificat digital o el DNI electrònic; també es podrà demanar per correu postal escrivint l’adreça que s’indicarà a la web.

Així mateix, a partir de dilluns el certificat també es podrà expedir als punts d’atenció habilitats expressament a totes les illes:

A partir del 1r de juliol, el Servei de Salut i la Fundació BIT posaran a disposició de la població una aplicació per a dispositius mòbils amb la qual es podrà accedir al certificat i descarregar un codi QR amb la informació relacionada.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 08/06/2021]

[Foto: Infosalut / IB-Salut / CC BY-NC-SA 4.0]

Notícies relacionades

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19