Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Certificat Verd Digital per la mobilitat i la protecció de la salut pública

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Certificat Verd Digital de Vacunació facilitarà la mobilitat en l'àmbit de la Unió Europea, garantirà la protecció de la salut pública i permetrà reprendre progressivament l'activitat econòmica de manera segura.

Partint del ple respecte a la normativa sobre protecció de dades vigent i informant puntualment l'Agència Espanyola de Protecció de Dades, el Certificat Verd Digital té com a principals característiques la seva senzillesa i interoperabilitat per a tota la Unió Europea, així com la seva gratuïtat i universalitat.

Generarà un certificat digital unipersonal, mitjançant codi QR, que proporcionarà informació sobre si la persona que ho porta ha estat vacunada contra la COVID-19, compta amb un resultat negatiu de prova diagnòstica i prova que s'ha recuperat de la malaltia.

Implantació a Espanya

Les comunitats autònomes seran les encarregades d'emetre, segellar i lliurar els certificats en format electrònic (QR Wallet, PDF amb QR) o en paper. El Ministeri de Sanitat també emetrà certificats en casos taxats, a més d'oferir el suport necessari i de coordinar i fer costat tècnicament a les comunitats autònomes. 

El reglament es troba actualment en tramitació en les institucions europees, amb la previsió que pugui aprovar-se al llarg del mes de juny i que el Certificat pugui estar operatiu a la fi d'aquest mes.

Certificats de persones que viatgin a Espanya

Quant a la validació i acceptació de Certificats de persones que viatgin a Espanya, la responsabilitat principal serà assumida pel Ministeri de Sanitat, a través de Sanitat Exterior, per al que s'evolucionarà el sistema SPTH (Spain Travel Health).

[Font: Ministeri de Sanitat. 15/04/2021]

[Foto: skitterphoto.com / People sitting public transportation / CC-by-sa-2.0]

Notícies relacionades

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19