Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Quarantena de les persones procedents de països de risc

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En el BOE núm. 92, de dia 17 d'abril de 2021, s'ha publicat l'Ordre de pròrroga d'una altra de març, sobre les condicions de quarantena de les persones procedents de països de risc, durant la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19.

L'Ordre SND/363/2021, de 16 d'abril (BOE núm. 92) prorroga la SND/181/2021, de 2 de març.

Durant el període de quarantena, les persones obligades a realitzar-la hauran de romandre en el seu domicili o allotjament, i limitar els seus desplaçaments, així com els accessos de terceres persones al domicili o allotjament. Només podran realitzar les activitats següents:

  • Adquisició d'aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat.
  • Assistència a centres, serveis i establiments sanitaris.
  • Causes de força major o situació de necessitat.

La preocupació sobre els efectes de les variants brasilera i sud-africana es mantenen, tant en el que afecta el seu impacte per una major transmissibilitat, el risc de reinfeccions i una possible disminució de l'eficàcia vacunal, com per la seva extensió a països pròxims on es van detectar inicialment.

Ratificació judicial

En tractar-se d'una mesura adoptada conformement a la legislació sanitària que l'autoritat sanitària estatal considera urgent i necessària per a la protecció de la salut pública i que implica la limitació o restricció de drets fonamentals, es procedirà també a sol·licitar l'oportuna ratificació judicial.

Efectes

La present ordre produirà efectes des de les 00.00 hores del 20 d'abril de 2021 fins a les 24:00 hores del 3 de maig de 2021.

[Font: BOE. Núm. 92. 17/04/2021]

[Foto: Bicanski / coronavirus / Public Domain Mark 1.0]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19