Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

COVID-19: Salut habilita la vaccinació a les persones desplaçades per motius laborals o familiars

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Salut ha habilitat un dispositiu per facilitar la vaccinació d’aquelles persones que es desplacin un mínim de tres mesos a les Illes Balears per motius laborals o familiars, i que siguin ciutadans residents a altres comunitats autònomes o dels països de la Unió Europea. Aquestes persones podran sol·licitar que se’ls administri la pauta completa o la segona dosi (en cas que ja hagin rebut la primera al seu lloc d’origen). El Servei de Salut ha habilitat al web un espai d’informació i atenció a l’usuari desplaçat.

El primer pas per accedir a la vaccinació és registrar-se en el sistema sanitari autonòmic de les Illes Balears i signar una declaració jurada de veracitat de les dades que s’aporten. Les persones hauran d’adreçar-se al centre de salut més proper al seu allotjament i presentar el DNI o passaport, la targeta sanitària del seu lloc d’origen i el domicili temporal a les Illes Balears.

En el cas que el desplaçament sigui per motius laborals, haurà de facilitar també dades de l’empresa per a la qual treballa, l’activitat que desenvolupa i la data d’inici i fi del desplaçament. 

En el cas que el desplaçament sigui per motius familiars, aquests han d’estar justificats: o bé residir temporalment a les Illes Balears per reagrupació familiar (a conseqüència del desplaçament d’un membre de la unitat familiar per motius laborals) o bé assistir i tenir cura de persones majors, menors, dependents, amb discapacitat o especialment vulnerables. En ambdós casos, hauran de facilitar el seu domicili temporal i la data d’inici i fi del desplaçament.

El segon pas dependrà de si es tracta d’una primera o d’una segona dosi. Un cop formalitzada la tramitació del registre del desplaçat al centre de salut, passat un termini de 48-72 hores, ja es podrà demanar cita per a la vaccinació dins el web del Servei de Salut.

Si es tracta d’una primera dosi, es podrà accedir per mitjà del sistema d’autocitació de BITCITA.

Si es tracta d’una segona dosi, dins el web s’habilitarà un formulari específic, i se citarà la persona via correu electrònic o SMS.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 25/06/2021]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]

Què en diu la premsa
*26/06/2021 diariodemallorca.es - La Conselleria vacunará a los desplazados por trabajo durante al menos tres meses.

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19