Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

L’app de Cita prèvia del GOIB ja permet descarregar el certificat digital COVID

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’app de Cita prèvia del GOIB, desenvolupada per la Fundació BIT per poder obtenir cita prèvia en diversos serveis de l’Administració autonòmica, ja permet descarregar el certificat digital COVID, tant la versió Android com l’IOS. Les persones que ja la tenen en el seu dispositiu mòbil, només l’han d’actualitzar amb la darrera versió per poder accedir a la nova funció.

El certificat digital COVID és una acreditació, vàlida entre tots els països de la Unió Europea, per demostrar que la persona està vacunada, que ha passat la malaltia en els sis mesos previs o que compta amb una prova de detecció negativa feta hores abans de l’expedició del document. Aquest certificat és una prova vàlida per demostrar que es compleixen els requisits d’accés que demani un país de la Unió Europea. També permet acreditar la situació del viatger (vacuna, prova o malaltia superada) en els controls d’accés a les Illes Balears.

Com s’obté el document amb l’app?

S’ha d’accedir a l’aplicació de Cita prèvia del GOIB i seleccionar la pestanya IbSalut, on el sistema dóna l’opció «Certificat Covid Digital UE» per poder accedir al document. Seguidament l’usuari ha de verificar la seva identitat amb el sistema Cl@ve, el certificat digital o el DNI electrònic. Una vegada superada aquesta comprovació, es permet descarregar o visualitzar el document sol·licitat, o bé demanar l’expedició del document per poder-lo recollir en paper en els punts d’atenció habilitats expressament a totes les Illes.

A més de fer-ho a través de l’app, els usuaris de la targeta sanitària de les Illes Balears tenen altres sistemes per poder obtenir el certificat digital COVID:

Des del Portal del Pacient amb el sistema Cl@ve, un certificat digital o el DNI electrònic.
A través de correu postal, després de sol·licitar-lo a l’adreça que s’indica a la web.
Als punts d’atenció habilitats expressament a totes les illes (hospitals Son Espases, Manacor, Inca, Mateu Orfila, Can Misses, Formentera i al Centre de Salut Canal Salat).
Des del passat 10 de juny, quan es varen habilitar els primers sistemes per obtenir el document, s’han expedit més de 77.000 certificats COVID digital.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 11/07/2021]

[Foto: hippopx / Smartphone / Creative Commons Zero - CC0]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19