Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

COVID-19: El 061 ensenyarà tècniques de reanimació cardiopulmonar als docents de Secundària de les Illes Balears

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Salut i Consum i d’Educació i Formació Professional han signat un conveni per formar el personal docent de centres d’Educació Secundària Obligatòria sostinguts amb fons públics, en tècniques bàsiques de reanimació cardiopulmonar mitjançant el programa formatiu «RCP a l’escola».

El personal destinatari del projecte és el professorat de 2n i 3r d’Educació Secundària Obligatòria, amb l’objectiu que assoleixin el coneixement de les tècniques per tal de divulgar-les al seu alumnat.

El projecte «RCP a l’escola» té per objectiu divulgar les maniobres de la reanimació cardiopulmonar entre la població escolar, ensenyant-les als docents dels col·legis de les Balears perquè puguin, alhora, ensenyar-les als seus alumnes, i que els alumnes mostrin les tècniques al seu entorn familiar i d’amics i així successivament, de manera que en un breu termini s’assoleixi l’objectiu de gaudir d’una generació formada en suport vital bàsic.

La Gerència 061 es compromet a designar un instructor/tutor per a cada centre i a facilitar sales habilitades per a la realització de la formació pràctica dels cursos amb material específic per a incidir en la formació d’RCP de qualitat. També es compromet a deixar en préstec als centres educatius els maniquins perquè els professors puguin fer la formació a l’alumnat. 

Per part seva, la Conselleria d’Educació i Formació Professional es compromet a difondre l’oferta dels cursos del programa «RCP a l’Escola» entre el personal docent i a establir criteris de prelació a l’accés a aquests cursos entre el personal docent que hi estigui interessat, per tal de facilitar almenys la presència d’un professor de cada centre, de manera que s’abasti al més aviat possible un màxim de centres docents amb presència d’un docent format d’acord amb el programa «RCP a l’escola».

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 09/07/2021]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19