Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

COVID-19: Salut recorda que les persones que no tenguin la pauta completa de vaccinació i siguin contacte estret d’un positiu per COVID-19 han de mantenir la quarantena obligatòriament durant deu dies

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Salut recorda que les persones que no tenguin la pauta completa de vaccinació i siguin contacte estret d’un positiu per COVID-19 han de mantenir la quarantena obligatòriament durant deu dies. També han de mantenir quarantena les persones que, encara que tenguin la pauta completa, hagin estat contacte estret d'una persona amb variant beta o gamma, o siguin persones immunodeprimides.

Segons estableix la darrera actualització sobre procediment d’actuació en contactes estrets per a la població en general del Ministeri de Sanitat, el procediment d’actuació amb relació als contactes estrets estableix dos supòsits. El primer engloba els contactes estrets que no hagin estat vaccinats i els que no hagin rebut la pauta completa, que han de fer quarantena durant deu dies des de la data del darrer contacte amb el cas positiu i s’han de fer una PCR en el dia vuitè o novè.

El segon inclou els contactes estrets que ja han estat vaccinats —amb el benentès que ha d’haver passat el temps indicat en la fitxa tècnica del vaccí rebut per assolir la immunitat—i els que hagin passat la COVID-19 en els darrers 180 dies (sis mesos). En aquests casos, la regla general estableix que estan exempts de fer quarantena. No obstant això, s’han de fer una prova diagnòstica al començament (una PCR o una prova d’antígens) i una PCR al cap de set dies; a més, han de seguir obligatòriament aquestes pautes: evitar el contacte amb persones vulnerables, dur posada una màscara en les interaccions socials, no acudir a esdeveniments multitudinaris i vigilar si manifesten símptomes compatibles amb la COVID-19.

A més, per al segon supòsit s’estableixen unes excepcions que obliguen a fer quarantena igualment tot i haver rebut la pauta completa de vaccinació: persones en les quals s’hagi confirmat que el cas d’origen o el brot és de les variants beta o gamma, persones immunodeprimides (amb immunodeficiència primària, secundària o determinats pacients amb alguna malaltia crònica) i els casos en què se sospiti que la transmissió del virus s’ha produït a partir de visons.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 20/07/2021]

[Foto: CS Platja de Palma]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19