Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Salut intervé Sa Residència, centre geriàtric d’Eivissa, després que s’hi hagin detectat 27 casos positius de COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Salut i Consum ha ordenat intervenir el centre geriàtric d’Eivissa anomenat Sa Residència per tal de frenar el contagi del SARS-CoV-2 i garantir l’atenció adequada dels usuaris després que s’hi hagi detectat un brot que afecta 25 dels 97 residents i 2 dels 86 treballadors que hi fan feina.

Com a part de les tasques de vigilància permanent i coordinada que el Govern de les Illes Balears fa de l’evolució de la pandèmia de COVID-19 a les residències geriàtriques, en un cribratge setmanal fet als professionals sanitaris no vaccinats es va detectar un cas positiu i un altre, en una prova hospitalària, d’una usuària amb pauta completa de vaccinació.

Amb motiu d’aquests casos positius, la Conselleria de Salut i Consum va iniciar el cribratge d’usuaris i professionals de Sa Residència, en el qual ha detectat fins ara 27 casos positius, dels quals hi ha deu residents hospitalitzats a l’Hospital Can Misses perquè tenen símptomes de COVID-19 i un professional està ingressat a l’UCI. Així mateix, hi ha 15 usuaris de la residència igualment positius però asimptomàtics, que estan aïllats al centre. Cal subratllar que, dels usuaris amb resultat positiu de la PCR, tres no estaven vaccinats i un no tenia encara la pauta completa.

Atesa aquesta situació, el centre necessita suport per implementar el pla de contingències amb seguretat: sectorització del centre de manera adequada, processos d’aïllament adequats segons els resultats de les proves (zona de casos positius, zona de contactes estrets, zona de contactes estrets amb símptomes) per atendre els residents infectats i els altres aplicant totes les mesures recomanades.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 20/07/2021]

[Foto: Govern de les Illes Balears]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19