Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

L'edat augmenta la freqüència de tenir una resposta immune alterada que impedeix fer front a la COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Un estudi amb participació del CSIC mostra que el 20% de pacients majors de 80 anys amb COVID-19 greu posseeixen autoanticossos que inhibeixen la resposta del sistema immune.

La investigació, publicada a Science Immunology, determina que el 20% de pacients de més de 80 anys amb COVID-19 greu desenvolupen anticossos contra l'interferó de tipus I, un grup de 17 proteïnes crucials per a la protecció de les nostres cèl·lules contra el SARS-CoV-2, fet que provoca que el sistema immunitari d'aquests malalts més vulnerables tengui manco capacitat de defensa respecte de la infecció. Els resultats podrien permetre que s'identificàs a les persones amb risc de patir una infecció greu i el desenvolupament de tractaments personalitzats.

En estudis anteriors publicats a la revista Science el 2020 pel mateix grup d'investigadors del consorci internacional COVID Human Genetic Effort, es va observar que existeix un 10% de pacients afectats de COVID-19 greu que tenen autoanticossos neutralitzants capaços d'anul·lar la funció de l'interferó i dificultar la defensa de l'organisme en cas d'infecció. El nou estudi recolza aquesta investigació i l'amplia, ja que mostra una major freqüència d'autoanticossos en persones d'edat avançada i aporta evidències que els esmentats autoanticossos existien ja abans de la infecció. 

Aquesta investigació s'uneix a una altra, també publicada a Science Immunology, en la que el mateix equip d'investigadors ha trobat variacions genètiques en un altre gen relacionat amb l'interferó, el gen TLR7, que podria contribuir a explicar la susceptibilitat més gran dels homes a la COVID-19 greu.

Referència científica

Autoantibodies neutralizing type I IFNs are present in ~4% of uninfected individuals over 70 years old and account for ~20% of COVID-19 deaths. Science Immunology. DOI: 10.1126/sciimmunol.abl4340

X-linked recessive TLR7 deficiency in ~1% of men under 60 years old with life-threatening COVID-19. Science Immunology. DOI: 10.1126/sciimmunol.abl4348

[Font: CSIC. 19/08/2021]

[Foto: kjpargeter / Antecedentes medicos en 3d con células del virus covid 19. Foto gratis / Licencia de Freepik]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19