Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Més del 70% de la població diana a Espanya ja té la pauta completa de la vacuna contra la COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El 71,2% de la població diana (majors de 12 anys) a Espanya ja té la pauta completa de vacunació contra el SARS-CoV-2 i el 82,8% ja té una dosi, segons dades del darrer informe de vacunació. La setmana passada les comunitats autònomes varen rebre 4,7 milions de dosis de vacunes de mRNA (3,4 de Pfizer i 1,3 de Moderna).

Situació epidemiològica

La Incidència Acumulada en data de 17 d'agost de 2021 era de 399 casos per cada 100.000 habitants que, comparats amb els 528 de la setmana anterior, signifiquen una reducció de quasi un 25%. La tendència descendent s'observa en tots els grups d'edat i, encara que és més ràpida en els més joves, de 12 a 19 i de 20 a 29 anys, aquests, en tenir menors cobertures de vaccinació segueixen presentant incidències molt superiors a la resta de població, amb aproximadament 800 casos per cada 100.000 habitants en 14 dies.

L'evolució descendent observada presenta un panorama favorable, però les incidències continuen sent elevades, el que implica ocupacions altes tant en hospitalització general (7,8%) com en Unitats de Cures Intensives (20,7%), encara que s'observa un suau descens en aquestes dades respecte de la setmana anterior.

L'hospitalització actual és del 2,5% dels casos, molt menor que la que hi va haver durant l'ona de contagis de després de Nadal, quan la xifra va ser del 7,1%. En el cas de les UCIS, el 0,2% actualment ingressen en comparació amb el 0,7% del mateix període mencionat. Pel que fa a les defuncions també s'han reduït amb el 0,1%, comparat amb l'1,7% anterior.

A pesar de l'evolució favorable que s'observa en els darrers dies i de les bones perspectives de la campanya de vacunació, la incidència observada és encara molt elevada, i la prudència i responsabilitat, tant comunitària com individual, segueix sent clau en la situació actual per acabar de reduir els nivells d'incidència a llindars acceptables.

[Font: Ministeri de Sanitat. 18/08/2021]

[Foto: The digital artist / Coronavirus / CC-by-sa-3.0 de]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19