Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

El Govern obre el termini perquè els ajuntaments puguin demanar els agents COVID del 2 al 10 de setembre

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Govern de les Illes Balears ha obert el termini per tal que els ajuntaments sol·licitin els agents COVID amb els quals volen comptar. Ho podran fer des del dia 2 fins al pròxim 10 de setembre.

D’aquesta manera, la Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat, conjuntament amb la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears, continua amb el procés d’implantació d’aquesta figura que pretén reforçar, complementar i enfortir els ajuntaments de les Illes a l’hora de vetllar pel compliment de les mesures COVID, sense suplir la figura de la policia local.

De fet, seran places ocupades per funcionaris interins pertanyents al subgrup de classificació C1. Treballaran conjuntament amb la policia local amb funcions predeterminades en la normativa estatal:

  • Vetlla pel compliment de les ordenances, bans municipals i normativa COVID.
  • Custòdia d’instal·lacions i dependències municipals.
  • Control de la mobilitat.
  • Prestació de primers auxilis en casos d’accident de trànsit.

L’àmbit d’actuació d’aquests auxiliars COVID serà municipal dins l’ajuntament al qual pertanyen, sotmesos a les mateixes normes d’organització i funcionament que la resta de funcionaris de l’ajuntament.

Els ajuntaments podran optar a una borsa inicial d’uns 132 aspirants, centralitzada per l’Escola Balear d’Administració Pública mitjançant un procediment de concurs, amb els llistats d’aspirants que s’han presentat a les diferents oposicions de policia o bomber celebrades els darrers cinc anys. A més a més, cada ajuntament compta amb una guia explicativa amb les funcions dels agents COVID i de com procedir a la seva implantació.

Des de la Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat ja es va anunciar que el Govern finançaria el cost del personal contractat com a agent COVID amb una convocatòria extraordinària del Fons de Seguretat Pública d’1.300.000 euros, la qual també està servint per pagar les despeses derivades de la contractació de serveis de seguretat privada per dur a terme tasques de control d’accessos i de vigilància en relació amb el compliment de les mesures de seguretat sanitària.

[Font: Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat. 02/09/2021]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]

Què en diu la premsa
*2/09/2021 ultimahora.es - El Govern abre hasta el 10 de septiembre el plazo para que los ayuntamientos soliciten agentes COVID.

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19