Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Salut i les societats científiques, satisfetes amb l’índex de més del 70 % de població preadolescent i adolescent vaccinada abans de començar el curs escolar

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

A principis de setembre de 2021, el 66% de la població de 12 a 15 anys i el 77% de la població de 16 a 19 anys ja ha rebut la primera dosi.

El Servei de Salut i les societats científiques de pediatria de les Illes Balears estan molt satisfetes amb l’índex de vaccinació assolit per a la població infantil de les Illes Balears. Aquest és d’un 70% de primeres dosis —que en els pròxims dies es convertirà en pauta completa— abans de començar el curs escolar. Tant la coordinadora de Pediatria com les societats científiques han destacat el compromís exemplar mostrat pels joves amb la vaccinació.

La coordinadora autonòmica de l’Estratègia de Pediatria del Servei de Salut, Margalida Cañellas, s’ha reunit amb representants de l’Associació de Pediatria d’Atenció Primària de les Illes Balears (APapIB) i de la Societat de Pediatria de les Illes Balears (SOPEBA) per analitzar els resultats de l’Estratègia Balear de Vaccinació en el grup de població diana de 12 a 19 anys, davant l’inici del curs escolar.

Cañellas ha destacat que són percentatges de vaccinació molt alts tenint en compte que la vaccinació de la població major de 12 anys va començar al mes d’agost. Actualment, el 66% de la població de 12 a 15 anys i el 77% de la població de 16 a 19 anys ja ha rebut la primera dosi. Aquestes xifres passaran a ser de pauta completa els pròxims dies.

La coordinadora autonòmica de Pediatria ha remarcat que aquest nivell de vaccinació ajudarà a començar el curs d’una manera més segura i normalitzada. El fet d’estar vaccinats reportarà beneficis als joves, ja que en el cas d’esdevenir contactes estrets, segons els darrers protocols, evitaran les quarantenes domiciliàries de 10 dies. Això, alhora, assegurarà una presencialitat més alta dels menors als centres escolars i afavorirà l’educació en condicions d’igualtat d’oportunitats. Igualment, permetrà que els alumnes es recuperin dels possibles efectes físics i psicològics derivats de les mesures i restriccions adoptades per controlar la pandèmia.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 03/09/2021]

[Conselleria de Salut i Consum]

Què en diu la premsa
*06/09/2021 noudiari.es - Más del 70 % de preadolescente y adolescente baleares inicia el curso vacunado.
*06/09/2021 dbalears.cat - El curs escolar començarà amb més del 70 per cent de la població adolescent i preadolescent vacunada.
*06/09/2021 menorca.info - Más del 70 % de la población adolescente de Balears empezará el curso vacunada.
*06/09/2021 menorcaaldia.com - Más del 70 % de los adolescentes de Baleares vacunados antes de empezar el curso escolar.
*06/09/2021 ultimahora.es - Más del 70 % de la población adolescente de Baleares empezará el curso vacunada.
*06/09/2021 noticiasmallorca.es - El 70 % de población preadolescente y adolescente ya está vacunada antes de empezar el curso escolar.

 

Què diu la premsa

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19