Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

La ministra Darias va participar en el G20 Salut, una trobada centrada en la resposta internacional ràpida a la pandèmia de COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Per fer front a la COVID-19 és clau el procés de vacunació, que a Espanya ha estat un èxit, amb més del 70% de la població amb la pauta completa. Espanya és el país amb més persones vaccinades del G20, tant amb una dosi com amb la pauta completa.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, va participar en la reunió del G20 Salut de Roma, els dies 5 i 6 de setembre, en la que els ministres de Salut tractaren diversos temes sobre la recuperació del coronavirus, la construcció d'una salut resilient i la necessitat d'una resposta coordinada i col·laborativa.

La reunió va incidir en cinc eixos: l'impacte de la COVID-19 en la salut global i conseqüències en la implementació dels ODS; la definició de plans de preparació, a través de l'enfocament "Una única salut"; la planificació d'una resposta coordinada i col·laborativa a escala mundial per a emergències sanitàries; la definició d'estratègies globals comuns amb la finalitat d'aconseguir la cobertura universal de salut; i els avenços en la formació del personal de salut pública pel que fa a prevenció, preparació i resposta a crisis de salut.

Les sessions d'aquesta trobada es varen distribuir en el debat de diferents aspectes sobre com donar respostes internacionals ràpides a la pandèmia, brindar accés equitatiu i mundial als diagnòstics, tractaments i vacunes, i la resiliència davant futures crisis de salut.

En aquest sentit, un dels aspectes que es posaren sobre la taula és el procés de la vacunació contra la COVID-19.

Paral·lelament, Espanya participà en l'acte organitzat en el marc del G20 sobre l'impacte en la salut mental de la pandèmia de la COVID-19, tal com ho va fer recentment a Atenes, a la Reunió d'Alt Nivell (RAN), organitzada per l'OMS-Euro.

[Font: Ministeri de Sanitat. 04/09/2021]

[Foto: Ministeri de Sanitat]

Què en diu la premsa
*6/09/2021 diariodemallorca.es - El G20 se compromete a vacunar al 40% de la población mundial antes de fin de año.
*6/09/2021 diariodemallorca.es - Los deberes del G20: reforzar la OMS y liderar la respuesta global a la covid.

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19