Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Institucions sanitàries

COVID-19: Salut posa en marxa un nou web de gestió per agilitzar els tràmits en relació amb la COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Salut ha posat en marxa un nou portal web, covid.ibsalut.es, que permetrà agilitzar totes les tramitacions ciutadanes relatives a la COVID-19.

El nou portal permetrà accedir als consells de salut sobre la COVID-19, demanar cita per fer una prova diagnòstica i fins i tot tramitar la baixa laboral en el cas de ser positiu.

El web es basa en quatre ítems en relació amb la situació de la persona:

  • Si té símptomes compatibles amb la COVID-19.
  • Si té una prova diagnòstica amb resultat positiu.
  • Si ha estat en contacte amb una persona amb COVID-19 i no té símptomes.
  • Si té una prova diagnòstica amb resultat negatiu.

Segons la situació, la persona rebrà en tots els casos els consells de salut corresponents. A més, possibilitarà demanar una prova diagnòstica en el dia i lloc triats, i, en cas que la prova sigui positiva, podrà enviar un missatge a tots els possibles contactes estrets perquè també demanin cita per fer-se la prova diagnòstica.

En cas de tenir la consideració de persona vulnerable, la persona afectada podrà sol·licitar que un professional sanitari, via telefònica, li faci un seguiment i n’avaluï la situació clínica.

En darrer terme, en el supòsit que el resultat de la prova diagnòstica sigui positiu, la persona interessada podrà demanar directament la baixa laboral i rebrà un correu electrònic amb el justificant sanitari per presentar a l’empresa.

Aquesta web se suma a les diferents eines que ha posat en marxa el Servei de Salut de les Illes Balears al llarg de la pandèmia per facilitar les gestions a la població i oferir informació. Algunes d’aquestes eines, a més del nou web de gestió, són BITCita per obtenir cita per vacunar-se, la web per obtenir el certificat COVID o el QR per viatjar, o el visor COVID.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 21/1/2022]

[Foto: Kevin Spencer / The now/ CC BYND 2.0]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19