Categories: Estudis i projectes, COVID-19

Una perspectiva sobre les aplicacions d'inhibidors de furina per al tractament del SARS-CoV-2

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El grup d'investigació en Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu (NUCOX) de la Universitat de les Illes Balears i de l'IdISBa, el CIBEROBN, l'Institut Universitari d'Investigació en Ciències de la Salut (IUNICS) ha participat en un estudi sobre una perspectiva sobre les aplicacions d'inhibidors de furina per al tractament de la SARS-CoV-2. També hi han participat diferents centres internacionals.

Antoni Sureda, investigador del NUCOX, del CIBEROBN, de l'IdISBa i de l'IUNICS, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "A perspective on the applications of furin inhibitors for the treatment of SARS-CoV-2" a la revista Pharmacological Reports.

Actualment, el món s'està enfrontant a una pandèmia del nou coronavirus SARS-CoV-2 que causa COVID-19. Es necessita identificar els objectius clau del cicle de vida de la infecció urgentment per dissenyar estratègies terapèutiques per combatre el virus. La furina és una proproteïna convertasa similar a la subtilisina amb diverses funcions cel·lulars. L'evidència emergent suggereix que la furina juga un paper crític en l'activació i/o capacitat d'infecció del SARS-CoV-2. En aquesta perspectiva, es discuteix el paper potencial de la furina a l'entrada del SARS-CoV-2 en les cèl·lules anfitriones. A més, s'avalua inhibidors de furina disponibles pèptids i no pèptids i resultats potencials, incloent-hi respostes immunes.

Referència de l'article
Devi KP, Pourkarim MR, Thijssen M, Sureda A, Khayatkashani M, Cismaru CA, et al. A perspective on the applications of furin inhibitors for the treatment of SARS-CoV-2. Pharmacol Reports. Gen 2022. doi: 10.1007/s43440-021-00344-x. PubMed PMID: 35031970.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: TheDigitalArtist / COVID 19 / CC0 Public Domain]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19