Categories: Salut Pública, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, COVID-19

S'obre la vaccinació contra la COVID-19 pels menors d'entre 6 i 59 mesos amb factors d'alt risc

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Salut va obrir les portes a la vaccinació a partir del dia 17 de desembre als menors d’entre 6 i 59 mesos amb factors d’alt risc, els infants d’entre cinc i onze anys amb factors de risc i tota la població major de dotze anys que hagi de rebre la primera dosi o la dosi de record de la COVID-19

Aquesta és la darrera actualització de l’Estratègia de Vaccinació duta a terme pel Ministeri de Sanitat.

Els tres grups de població citats per vaccinar-se són:

  • Població de 6 a 59 mesos (cinc anys) amb factors d’alt risc

Aquesta població no havia estat mai cridada per rebre la dosi del vaccí. Es tracta d’infants amb factors d’alt risc (càncer, trasplantaments, immunodepressió, insuficiència renal, etc.). No s’ha de demanar cita per Infovacuna, sinó que seran contactats pels serveis de Pediatria dels hospitals per concertar la cita durant les setmanes vinents.

  • Població de 5 a 11 anys amb factors de risc:

Es tracta d’infants amb factors de risc (diabetis, fibrosi quística, immunosupressió, etc.). Aquests podran ser vaccinats amb la primera dosi o amb la dosi de record, en cas d’haver rebut la primovaccinació. No s’ha de demanar cita per Infovacuna, sinó que seran contactats pels serveis sanitaris per concertar la cita durant les setmanes vinents.

  • Persones majors de dotze anys

Tota la població que desitgi vaccinar-se ho pot fer sense cita en els centres de vaccinació habilitats. És recomanable que totes les persones amb factors de risc es vaccinin (sigui la primovaccinació o la dosi de reforç). També, és important recordar que totes les persones que hagin passat la COVID-19 han d’esperar un termini de cinc mesos des de la infecció per poder rebre la dosi de record.

La població tributària de vaccinar-se pot fer-ho sense cita (excepte els dies festius 24, 25, 26 i 31 desembre; i els dies 1, 5, i 6 de gener). D’aquesta manera, poden acudir als punts següents:

Mallorca

A qualsevol dels quatre punts de vaccinació oberts: Espai Francesc Quetglas, a Palma; antic quarter General Luque, a Inca; i COVID Exprés de Manacor, entre les 8.30 i les 19.30 hores.

És rellevant recordar que el punt de vaccinació de Son Dureta només romandrà obert fins al 30 de desembre per l’inici de les obres del nou hospital. A partir d’aquesta data, quedarà l’Espai Francesc Quetglas com a únic punt de vaccinació sense cita a Palma.

Menorca

Als centres de salut, els divendres de 12 a 13 h

Eivissa

Al punt de vaccinació de l’edifici J de l’Hospital Can Misses (dilluns a divendres, de 8 a 15 h), CS Sant Antoni (de dilluns a dijous, de 15.30 a 20 h) i CS Santa Eulària des Riu (de dilluns a divendres, de 12 a 14 h).

Formentera

A l’Hospital de Formentera (els divendres, de 15.15 a 17.00 h).

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 16/12/2022]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19