Categories: COVID-19, Epidemiologia, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

El 84,7% del personal de l’Administració, sanitari exclòs, fa teletreball amb motiu de la crisi del COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Davant la declaració d’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19, el Consell de Govern va acordar establir mesures organitzatives a la funció pública amb la finalitat de protegir els empleats i empleades públiques, garantir el manteniment dels serveis essencials, i a la vegada, complir amb les obligacions de confinament que s’han declarat.

A hores d’ara, 17.326 treballadors i treballadores públiques de conselleries i ens públics adscrits estan fent feina en remot, des de les seves llars, la qual cosa suposa un 84,7% de tota la plantilla de personal de la Funció Pública d’aquesta comunitat autònoma (exceptuant personal estatutari del Servei de Salut).

Des de la Direcció General de Modernització i Administració Digital s'està possibilitant el teletreball mitjançant l’adaptació d’eines telemàtiques. Reduint així el personal que fa feina als serveis d’atenció al públic i potenciant així els procediments telemàtics.

El 15,3% treballadors públics que desenvolupen les seves tasques de manera presencial en els seus llocs de feina per garantir els serveis públics i essencials (a hores d’ara 3.128 persones), s’han adoptat mesures perquè les duguin a terme en condicions adequades de seguretat, per evitar risc de contagi. Sempre seguint les indicacions del Servei de Prevenció de Riscos Laborals de la CAIB.

Davant aquesta situació excepcional, han quedat interromputs tots els terminis per a la tramitació dels procediments del sector públic. Això implica la suspensió dels procediments en tramitació durant el període d’estat d’alarma, la qual cosa permet les restriccions en els registres de totes les dependències administratives i en els serveis d’atenció al públic.

[Font: Conselleria d'Administracions Públiques i Modernització. 25/03/2020]

[Foto: Barnimages / Working with laptop / CC0 1.0 Universal ]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19