Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Salut comptarà amb quatre hotels medicalitzats per acollir pacients amb COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Salut es prepara per habilitar quatre hotels per allotjar pacients amb COVID-19 lleus o asimptomàtics. Aquestes instal·lacions hoteleres es medicalitzaran per poder acollir pacients en un futur, en el cas que els centres sanitaris públics i privats necessitin suport.

Es vol habilitar l’hotel Melià Palma Bay per acollir pacients si fos necessari, aquest hotel pot acollir 250 llits. De moment, només s'ha habilitat la primera, amb 35 habitacions, que gestionarà l'Hospital Universitari Son Llàtzer. També es podria disposar d’un altre hotel a Mallorca, d’un a Menorca i d’un a Eivissa, s'està verificant que aquests establiments comptin amb les condicions idònies per acollir pacients.

Cal remarcar que, de moment, el sistema sanitari públic i privat de les Illes Balears té prou capacitat per atendre les necessitats de tots els pacients. No obstant això, és necessari preveure una alternativa en cas que s'incrementi el nombre de casos i es faci necessari descongestionar els recursos sanitaris de què disposen les Illes Balears.

Si es dóna aquest cas, els hotels medicalitzats estaran a punt per acollir pacients, lleus o asimptomàtics, amb COVID-19. També hi seran derivats aquells que requereixin aïllament en els casos següents: que no disposin d'un domicili, que el seu habitatge no sigui adequat per garantir l’aïllament amb condicions òptimes, o que convisquin amb persones vulnerables.

El condicionament d'aquest establiment ha estat possible gràcies a la col·laboració del grup Melià Hotels, de la Brigada d'Infanteria Palma 47 de l'Exèrcit de Terra i de l'Ajuntament de Palma.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 25/03/2020]

[Foto: Barnimages / housekeeping / CC0 1.0 Universal ]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19