Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

COVID-19: El Ministeri de Sanitat informa que hi ha 660 casos acumulats a Balears

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Ministeri de Sanitat va informar que hi ha confirmats 660 casos acumulats de SARS-CoV-2 a les Illes Balears. S’han registrat 22 morts i 39 persones s’han curat. El total de positius actius, actualment, és de 638.

El portaveu del Comitè Autonòmic de Gestió de Malalties Infeccioses de les Illes Balears, Francesc Albertí, va explicar la informació enviada al Ministeri de Sanitat i, com cada dia, també va oferir una informació més específica sobre la situació en els hospitals de les illes.

A Mallorca hi ha 90 pacients amb coronavirus ingressats a l’Hospital Universitari Son Espases (17 a l’UCI); 64, a Son Llàtzer (14 a l’UCI); 10, a l’Hospital Comarcal d’Inca (5 a l’UCI), i 16 més, a l’Hospital de Manacor (14 a l’UCI). Creu Roja té, així mateix, 26 pacients positius per coronavirus a la Policlínica i Sant Joan de Déu, 7.

En relació amb les clíniques privades, a Mallorca, a la Policlínica Miramar hi ha 8 pacients (3 a l’UCI); a la Clínica Juaneda n’hi ha 3, i a l’Hospital Quirón Palmaplanas hi ha 27 pacients (5 a l’UCI). L’Hospital de Llevant en té 1.

A Menorca, hi ha 11 persones amb coronavirus a l’Hospital Mateu Orfila (7 a l’UCI). També hi ha 18 persones en seguiment per part de les UVAC.

A Eivissa, hi ha 25 persones a l’Hospital Can Misses (9 a l’UCI). Altres 23 persones reben atenció de les UVAC. També a la Policlínica Nuestra Señora del Rosario hi ha 4 pacients (1 a l’UCI).

Així mateix, a les Illes Balears 101 professionals sanitaris han donat positiu (89 a Mallorca, 7 a Menorca i 5 a Eivissa). Això significa el 0,8 % del total de treballadors sanitaris que hi ha a les Illes. A més, n’hi ha 302 (252 a Mallorca, 34 a Menorca i 15 a Eivissa) que estan en vigilància activa.

En aquest sentit, el Servei de Salut recorda que ha posat en marxa diferents iniciatives, entre les quals hi ha les unitats per fer proves ràpides als professionals sanitaris i no sanitaris (policia i bombers) i s’ha activat un servei d’atenció psicològica també per als sanitaris.

Actualment, la situació en els hospitals i les àrees d’urgències és de normalitat i els nous circuits per reordenar l’atenció als pacients i garantir la seguretat dels usuaris i dels professionals funcionen de manera correcta.

La Conselleria de Salut i Consum reitera la necessitat que la població segueixi les instruccions facilitades per les institucions públiques sanitàries per assegurar l’efectivitat dels recursos i la qualitat màxima en l’atenció de les persones que la necessiten.

Els ciutadans que necessitin anar al centre de salut perquè consideren que tenen símptomes compatibles amb la COVID-19 (tos, febre o fatiga) o bé per qualsevol altra necessitat de salut disposen dels telèfons de cita prèvia 902 079 079 i 971 437 079, a través dels quals se’ls farà un primer triatge i se’ls indicarà què han de fer.

Atenció primària ha reforçat l’atenció telefònica amb 50 línies i també s’ha posat en marxa un sistema d’atenció virtual a través de les xarxes socials d’atenció primària.

Per a l’atenció urgent, el telèfon continua sent el 061, que també va ser reforçat amb 60 persones.

Igualment, per afavorir l’accés a informació rigorosa i actualitzada, s’han activat la pàgina web coronavirus.caib.es i el telèfon 900 101 863 per resoldre els dubtes que puguin tenir les institucions educatives, socials, culturals, esportives, empresarials i polítiques relacionats amb la informació que conté aquesta pàgina.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 26/03/2020]

[Foto: Infosalut / Dones esperant a un banc / CC BY-NC-SA 4.0]

Què en diu la premsa
*27/03/2020 diariodemallorca.es - 98 nuevos positivos, mayor número en un solo día, elevan hasta 660 el total de casos.

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19