Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Son Llàtzer posa en marxa el projecte "Units" per comunicar els pacients aïllats amb els seus familiars

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Hospital Universitari Son Llàtzer ha posat en marxa el projecte "Units", que consisteix a acostar els pacients aïllats a causa de la COVID-19 als seus familiars i a professionals de diferents àmbits.

 Segons explica Javier Giménez, responsable d’audiovisuals de Son Llàtzer, "el projecte consisteix a subministrar al pacient una tauleta o un telèfon amb connexió a internet (4G) perquè pugui fer videotelefonades als seus familiars o amistats i a professionals de diversos àmbits. El sistema fa servir dos canals diferents depenent de la finalitat de la telefonada: si és per contactar amb familiars o amistats empram els mitjans habituals de connexió, perquè aquestes telefonades no incompleixen la Llei de protecció de dades; però si la telefonada va dirigida a un professional es fa per mitjà d’un sistema encriptat que compleix tots els requisits legals".

La primera videotelefonada que s’ha fet en el marc d’aquest projecte ha tingut lloc a l’UCI, on un pacient extubat feia poc s’ha pogut comunicar amb els seus familiars.

Segons el Dr. Alberto del Castillo, metge de l’UCI, "en els darrers anys s’han obert les nostres UCI a la societat, però aquesta obertura s’ha frenat per la situació actual i s’ha trencat el vincle entre el pacient i els seus familiars, tan necessari. És com si haguéssim retrocedit en el temps, quan les UCI eren espais tancats. Però ara la tecnologia, que durant molts anys hem criticat, ens pot ajudar a mantenir aquest vincle, cosa que tindrà importants beneficis tant per al pacient com per els seus familiars".

A més, Son Llàtzer ha habilitat tres sales per als familiars que no disposin de telèfon mòbil o tenguin dificultats per emprar les aplicacions. En el projecte han col·laborat empreses privades facilitant el material que s’emprarà per a les connexions.

[Font: Conselleria de Salut. 27/03/2020]

[Foto: Hospital Universitari Son Llàtzer]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19