Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia, Estudis i projectes

La plataforma Salut Global del CSIC llança 12 projectes per abordar la pandèmia del coronavirus

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) ha posat en marxa una Plataforma Temàtica Interdisciplinar (PTI) denominada Salud Global/Global Health, en la que col·laboraran més de 150 grups d'investigació de diferents especialitats per abordar els reptes que planteja l'epidèmia del coronavirus SARS-CoV-2 per trobar solucions a curt, mig i llarg termini. En aquests moments ja hi ha 12 projectes.

Jesús Marco, vicepresident d'Investigació Científica i Tècnica del CSIC explica que "una de les claus d'aquesta PTI és comptar amb una visió global que permeti enllaçar tots els aspectes de la pandèmia". Hi haurà tres grups de treball transversals:

  • Innovació,
  • fonts d'informació,
  • dades i
  • aplicacions d'intel·ligència artificial.

Aquests projectes per a la investigació sobre  es financen en gran part amb el suport de la Fundació MAPFRE, que ha sigut clau per posar en marxa aquesta plataforma, amb un finançament inicial de 12 projectes d'investigació.

Un dels reptes més importants és caracteritzar la resposta immunològica al virus en la població espanyola, clau davant d'una nova possible onada de la infecció. També és important l'estudi dels efectes de les mesures de restricció de mobilitat i distanciament social en l'epidèmia, clau per dissenyar les estratègies futures de contenció. Així com les anàlisis dels mecanismes de coordinació entre la política sanitària i altres sectors de política pública per agilitzar la resposta a les crisis.

A més, des de la plataforma s'han enviat a prop de 60 propostes de grups d'investigació de tota Espanya a la convocatòria de l'Institut de Salut Carlos III (ISCIII), moltes d'elles formant equip amb universitats, hospitals i altres institucions.

[Font: Ministeri de Ciència i Innovació. 1/04/2020]

[Foto: CSIC]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19