Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia, Qualitat

Espanya augmenta la producció de respiradors per fer front al coronavirus

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Ministeri de Sanitat treballa amb les empreses especialitzades en la fabricació d'elements de protecció i, en particular, equips que s'utilitzen per atendre als pacients en situació més delicada. S'ha tancat un acord de subministrament amb l'empresa Hersill per a la compra de 5.000 respiradors en dos mesos. A més, l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha autoritzat a la companyia SEAT per iniciar la fabricació de 300 respiradors diaris dins d'una investigació clínica.

El Ministeri de Sanitat coordinarà amb totes les comunitats autònomes perquè comuniquin les seves necessitats d'aquests equips de ventilació mecànica i els siguin enviats en un termini mínim.

Per fer front a l'alta demanda a escala mundial que existeix de respiradors, el Govern d'Espanya ha intensificat el seu treball per garantir la seva disponibilitat, així com la seva distribució entre les comunitats autònomes atenent a criteris d'urgència i necessita. Així, es duen a terme:

  1. L'adquisició de nous equips.
  2. L'increment de la producció nacional.
  3. La creació de noves capacitats vinculades a tecnologies de fabricació additiva.
  4. l'adaptació d'equips amb funcionalitats similars com són els equips d'anestèsia.
  5. La disponibilitat de respiradors en centres privats o en centres no hospitalaris per a la seva canalització al Sistema Nacional de Salut.

L'AEMPS, a més està treballant amb la agilitat més gran per revisar el material i les proves tècniques de les iniciatives que estan duent a terme a Espanya de respiradors per autoritzar les investigacions clíniques tan aviat com es pugui amb les màximes garanties de seguretat.

[Font: Ministeri de Sanitat i Consum. 03/04/2020]

[Foto: Àrea de Salut de Menorca]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19