Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Especificació UNE per a facilitar la fabricació de màscares higièniques

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Associació Espanyola de Normalització (UNE) ha publicat l'Especificació UNE 0064-1, que estableix els requisits mínims que han de complir les màscares higièniques quant als materials que s'utilitzen per a la seva elaboració, confecció, marcat i ús. Es tracta d'una Especificació clau per a facilitar la fabricació massiva de màscares, posant-se a disposició gratuïta de tota la Societat.

Aquestes màscares, fabricades conforme a l'Especificació UNE, oferiran protecció barrera als ciutadans davant la pandèmia de la COVID-19, proporcionant indicacions sobre com col·locar-les i retirar-les correctament.

La màscara higiènica no reutilitzable descrita en l'Especificació UNE 0064-1 és la primera d'una sèrie i està destinada a persones adultes sense símptomes que no siguin susceptibles d'utilitzar màscares quirúrgiques ni màscares filtrants de protecció contra partícules, segons les mesures establertes en el document tècnic “Prevenció i control de la infecció en el maneig de pacients amb COVD-19” publicat pel Ministeri de Sanitat.

L'Especificació pot descarregar-se en la web de UNE. En la web del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme pot consultar-se el llistat de fabricants espanyols que proporcionen els teixits recomanats en el document.

Es treballa ja en les especificacions per a ús per nens, així com en la de màscara higiènica reutilitzable, que es publicaran en breu, mentrestant es pot contemplar com a referència l'especificació de AFNOR.

[Font: Ministeri de Sanitat. 09/04/2020]

[Foto: Centers for Disease Control and Prevention / Respiratory Protective Devices / CC BY-NC-SA 4.0]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19