Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

COVID-19: Aclariment sobre els casos positius per SARS-CoV-2 a les Illes Balears

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Epidemiologia de la Direcció General de Salut Pública i Participació de la Conselleria de Salut i Consum va comunicar al Ministeri de Sanitat un total de 47 casos positius nous de SARS-CoV-2 que encara no s'havien notificat des dels serveis assistencials d'origen a causa d’un retard puntual en els processos de verificació. Atesa aquesta circumstància, la xifra total de casos positius de SARS-CoV-2 de les Illes Balears sobre la qual informarà el Ministeri és d'un total de 80. El total de casos acumulats és de 1.748.

Això no significa que hi hagi hagut un repunt dels casos. Aquests 47 casos no s’han detectat els darrers dies, sinó que varen iniciar símptomes entre mitjan març i la primera setmana d’abril. Independentment de la comunicació del cas, les persones han rebut l’atenció sanitària pertinent.

Així mateix, es varen comunicar 14 èxitus que es varen produir entre els dies 12 i 16 d’abril i que han estat corresponentment verificats pels epidemiòlegs de la Direcció General de Salut Pública. El nombre total de persones que han mort a les Illes Balears per la COVID-19 és de 148, tal com informarà avui el Ministeri de Sanitat.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 18/04/2020

[Foto: Infosalut / Parella passejant / CC BY-NC-SA 4.0]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19