Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

COVID-19: El Ministeri de Sanitat informa que a les Balears hi ha 626 casos positius actius

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

A les Illes Balears hi ha 626 casos positius actius de SARS-CoV-2, d’acord amb les dades del Ministeri de Sanitat, és a dir, 1 més que ahir. D’altra banda, 1.005 persones s’han curat, la qual cosa implica 12 més que la darrera jornada.

Així mateix, s’han comunicat 3 defuncions i el total acumulat és de 157 morts. En total, s’han duit a terme 25.953 proves de laboratori (23.930 PCR i 2.023 tests d’anticossos). En les darreres 24 hores, s’han detectat 15 casos nous, la qual cosa representa un increment del 0,8 % sobre els 1.788 que hi ha en total.

Quant a la situació en els hospitals, a Mallorca hi ha 355 persones hospitalitzades, 58 de les quals es troben en unitats de cures intensives. La resta de persones, 551, reben atenció per part de les unitats d’atenció al coronavirus.

A Menorca, hi ha 9 persones hospitalitzades (5 a l’UCI). També hi ha 13 persones en seguiment per part de les UVAC.

A Eivissa, són 41 les persones hospitalitzades (11 a l’UCI). Altres 25 persones reben atenció de les UVAC a Eivissa i a Formentera.

D'ençà que va començar l'epidèmia, s'han detectat un total de 306 casos positius entre els professionals que fan feina en els centres sanitaris, el 17 % dels 1.788 casos que s'han detectat en total a les Illes fins ara. De tots aquests casos, a dia d'avui hi ha 139 professionals sanitaris que són positius actius, xifra que representa menys de l’1 % dels 16.000 professionals que fan feina a la sanitat de les Illes Balears. Un total de 237 estan en vigilància activa.

La situació a les residències

Pel que fa a la situació a les residències de gent gran, no s’ha registrat cap positiu nou ni entre els usuaris ni entre els treballadors en les darreres hores. El nombre de residents positius actius ha baixat fins als 222, els curats són 37 i hi ha 63 persones mortes amb coronavirus. Els professionals actius són 103 i d’altres 27 han superat la infecció.

Quant a les residències per a persones amb discapacitat, ara mateix hi ha 2 residents positius actius i 34 curats. També hi ha 7 professionals amb contagi actiu mentre que la resta ha superat ja la infecció.

Recomanacions de la Conselleria de Salut

La Conselleria de Salut i Consum reitera la necessitat que la població segueixi les instruccions facilitades per les institucions públiques sanitàries per assegurar l’efectivitat dels recursos i la qualitat màxima en l’atenció de les persones que la necessiten.

Els ciutadans que necessitin anar al centre de salut perquè consideren que tenen símptomes compatibles amb la COVID-19 (tos, febre o fatiga) o bé per qualsevol altra necessitat de salut disposen dels telèfons de cita prèvia 902 079 079 i 971 437 079, a través dels quals se’ls farà un primer triatge i se’ls indicarà què han de fer.

Atenció primària ha reforçat l’atenció telefònica amb 50 línies i també s’ha posat en marxa un sistema d’atenció virtual a través de les xarxes socials d’atenció primària.

Per a l’atenció urgent, el telèfon continua sent el 061, que també va ser reforçat amb 60 persones. Igualment, per afavorir l’accés a informació rigorosa i actualitzada, s’han activat la pàgina web coronavirus.caib.es i el telèfon 900 101 863 per resoldre els dubtes que puguin tenir les institucions educatives, socials, culturals, esportives, empresarials i polítiques relacionats amb la informació que conté aquesta pàgina.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 20/04/2020]

[Foto: Infosalut / Gent passejant / CC BY-NC-SA 4.0]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19