Categories: COVID-19, Estudis i projectes, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Estudi del risc individual de desenvolupar formes greus de COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Investigadors del Consell Superior de Recerques Científiques (CSIC) han posat en marxa un estudi genètic per a identificar el risc individual de desenvolupar formes greus de COVID-19.

Els resultats d'aquest projecte, denominat INMUGEN, podrien ajudar a prevenir infeccions greus i a descobrir tractaments potencials.

Objectius

  • Estudiar per què alguns pacients infectats gairebé no es veuen afectats i uns altres sofreixen símptomes molt greus provocats pel COVID-19.
  • Així mateix, també es vol investigar a pacients joves sense malalties prèvies que desenvolupen aquesta infecció de manera greu o molt greu.

D'acord amb les manifestacions d'aquests investigadors, la resposta, tal vegada, està en els gens. Per això s'estudiessin variacions genètiques enfocades a gens d'immunitat innata.

Existeixen petites variacions genètiques en la població normal que poden determinar una capacitat diferent de les persones per a respondre a agressions causades per certes infeccions.

Per això s'estudiarà a pacients amb infecció greu i uns altres amb infecció lleu.

Esperem que els resultats ajudin a identificar aquelles persones amb el risc d'emmalaltir greument, ja que són les que necessitaran major protecció.

L'estudi potser també els permet trobar dianes moleculars per a tractaments futurs.

Aquest projecte és finançat pel CSIC i és un esforç de col·laboració entre diversos equips de recerca multidisciplinars.

[Font: Ministeri de Ciència i Innovació. 22/04/2020

[Foto: NIH Image Gallery / Novel Coronavirus SARS-CoV-2 / Public Domain Mark 1.0]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19