Categories: COVID-19, Epidemiologia, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

COVID-19: Identificació de les empreses locals que puguin produir material de protecció individual

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Govern ha posat en marxa una consulta per identificar empreses locals de les Illes Balears que puguin proveir material de protecció individual per als professionals del Servei de Salut i qualsevol altre material per al tractament i per a la prevenció de la COVID-19. Amb aquesta mesura es pretén també reactivar el teixit productiu i impulsar la indústria balear.

Des de l’inici de la pandèmia, el Govern ha invertit devers 9 milions d’euros mensuals en l’adquisició de material sanitari, com ara bates, guants, mascaretes, granotes, davantals de plàstic, ulleres, caputxes, pantalles i solució hidroalcohòlica, dels quals s’han rebut prop de 100 tones a través de les adquisicions pròpies i les fetes pel Ministeri de Sanitat en el mercat internacional.

Ara, amb la consulta -que es farà a través de la plataforma del Servei de Salut-, a més de contribuir a reforçar el subministrament de material necessari per als professionals sanitaris i reduir la dependència dels productors estrangers, es a vol afavorir la reactivació del teixit productiu i l’impuls de la indústria de les Illes, a més de la creació de llocs de feina.

Atesa la davallada de productivitat que ha sofert la indústria a causa de la caiguda del turisme, Yllanes ha defensat la necessitat d’encarar la diversificació del model econòmic i productiu de les illes per impulsar-ne l’economia, i la de reactivar el teixit productiu a través de la indústria local, prioritzant la producció de material sanitari per atendre la demanda actual i futura. 

Durant la pandèmia, nombroses empreses s’han ofert a confeccionar o produir material de protecció, i amb aquesta convocatòria es pretén conèixer amb més precisió les possibilitats que ofereix el mercat local i comprovar si la fabricació del material es pot mantenir a mitjà i llarg termini.

L’objectiu és poder cobrir les necessitats consistents mensualment en 2,6 milions de mascaretes quirúrgiques, 175.000 mascaretes FFP2; 4.100 mascaretes FFP3; 370.000 bates d’aïllament; 55.000 granotes de protecció biològica; 64.000 davantals de plàstic; 13 milions de guants de nitril, i 12.100 litres de solució hidroalcohòlica.

La iniciativa permetrà identificar empreses locals interessades a produir aquests materials per a la prevenció de la COVID-19 i establir un vincle entre els operadors econòmics i el Servei de Salut per facilitar i orientar els possibles productors en la tramesa de la documentació.

A l’hora d’estudiar propostes s’analitzarà si les empreses han fabricat materials similars en els darrers tres anys, si disposen de certificacions tècniques, si han fet inversió en R+D en els darrers exercicis, a més de la descripció de la proposta, el temps per poder-ne començar la fabricació i les unitats que podria oferir l’empresa.

El Servei de Salut ha obert un termini de presentació de propostes que acaba el 15 de maig a les 14.00 hores.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 27/04/2020]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19