Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia, Sociosanitari

COVID-19: Augmenta el servei a domicili per atendre els dependents

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La conselleria d’Afers Socials i Esports augmenta en 7.500 hores el servei d’ajuda a domicili per atendre les necessitats de les persones amb dependència en un moment especialment delicat per aquest col·lectiu. 

La Conselleria veu essencial augmentar les hores d’aquest servei en aquests dies de confinament; és una ajuda directa a un col·lectiu molt vulnerable davant la infecció de la COVID-19. La majoria d’aquestes persones amb dependència solen tenir una edat avançada, amb patologies prèvies i passen molt de temps en entorns tancats amb altres persones vulnerables.

Des de l'inici de l'alarma s'ha desplegat un servei de seguiment telefònic per a persones dependents, no ateses a residències o pel servei de teleassistència, amb professionals de la mateix Conselleria i de la Fundació d’Atenció a la Dependència i de Promoció de l'Autonomia Personal de les Illes Balears que ha pogut determinar que un 93,28% de les 15.004 persones amb les que s’ha contactat tenen el suport diari del seu entorn, un 6,62% té alguna necessitat de seguiment i només un 0,09% es troba en una situació de necessitat especial.

[Font: Conselleria d'Afers Socials i Esports. 29/04/2020]

[Foto: Infosalut / Gent passejant / CC BY-NC-SA 4.0]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19