Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

COVID-19: Balears es prepara per a les fases de desescalada

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha defensat que les Illes Balears ja estan preparades per començar les fases inicials de desescalada gràcies a la seva situació sanitària, després que el Govern central anunciés el pla de desconfinament per fases en tot l’Estat.

Tot i la bona evolució dels paràmetres, s’ha considerat que és aconsellable fer-ne un seguiment exhaustiu i, si es confirma l’evolució positiva, entrar a la Fase 1 el proper 11 de maig es permetria, entre d’altres i amb certes limitacions:

- El contacte social en grups reduïts amb persones no vulnerables ni amb patologies prèvies.

- L’obertura del petit comerç i les terrasses a un terç de la seva capacitat.L’obertura d’hotels amb restriccions en l’ús de les zones comunes i l’inici d’activitats de turisme actiu i de natura.

- L’obertura de les activitats restringides al sector agroalimentari i pesquer.

- L’obertura de centres d’alt rendiment esportiu i instal·lacions per practicar esports sense contacte físic.

- Vetlles amb número limitat de familiars.

- L’obertura de centres educatius per desinfectar, condicionar i fer treball preparatori administratiu, docent i d’investigació.

- La recuperació de serveis de transport públic urbà i interurbà.

Més protocols i controls sanitaris

En vista a l’imminent recuperació d’algunes activitats, el Govern de les Illes Balears treballa amb tots els actors implicats de manera intensa per tal que els aixecaments de les restriccions. Per aquest motiu ha recomanat la sortida al carrer amb mascareta i seguint les mesures higièniques recomanades fins ara, així com mantenir una distància de seguretat de dos metres, excepte en les pràctiques esportives individuals, on s’hauria d’incrementar a cinc metres. 

[Font: Conselleria de Presidència. 29/04/2020]

[Foto: Conselleria de Presidència]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19