Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Contractació d'emergència de serveis i subministraments

Tipografia
 • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
 • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern s’ha donat per assabentat de les contractacions d’emergència de subministrament i serveis a càrrec del Servei de Salut per valor de 3.319.539 €.

Es tracta, entre d'altres, del subministrament de material sanitari, equips portàtils per fer teletreball, servei de transport de les mostres per a proves diagnòstiques de la COVID-19 o reforç del servei de neteja. També s'han adquirit els mitjans de transport necessaris perquè determinades comandes puguin arribar a les Illes Balears (i també les auditories del material i les gestions a la duana).

D'altra banda, s'han modificat determinats contractes de serveis adreçats a l’elaboració i el manteniment d’eines informàtiques emprades en la gestió de dades epidemiològiques i s'han adoptat mesures adreçades a disposar dels recursos humans necessaris per a la realització de controls sanitaris en els ports i aeroports de les Illes Balears.

Concretament, les contractacions d'emergència són les següents:

 • Adquisició de 25.000.000 guants per un import de 2.000.000 €.
 • Adquisició de dues-centes càmeres termogràfiques, per un import de 170.647 €, per mesurar la temperatura corporal des dels accessos als centres hospitalaris i als centres d’atenció primària.
 • Adquisició de 89 equips portàtils, per un import de 63.992 €, per facilitar el teletreball del personal del Servei de Salut.
 • Contractació del servei de cobertura addicional de transport terrestre sanitari no urgent, per un import de 84.969 €, per a les unitats volants d'atenció al coronavirus (UVAC).
 • Contracte de serveis per a la realització de controls sanitaris en els ports i aeroports de les Illes Balears amb l’entitat Creu Roja Espanyola de les Illes Balears, per un import d'11.962 €.
 • Contracte de subministrament de 6 càmeres termogràfiques per al control de temperatura corporal en els ports i aeroports situats en el territori de les Illes Balears, per un import total de 27.079 €.
 • Millora de l’aplicació “Sistema d’Informació del Servei d’Epidemiologia”, per un import de 26.711 €.
 • Contractació del servei d'assessorament mercantil (per a les gestions necessàries per a l’adquisició i els tràmits aduaners de comandes de material sanitari de Xangai a Palma), per un import de 19.584 €.
 • Contractació del lloguer d'un magatzem a l'aeroport de Xangai per guardar-hi mercaderia, per un import de 42.073 €.
 • Arrendament de mitjans de transport per dur una part de la mercaderia adquirida a la Xina, per un import de 740.000 €.
 • Contractació d’un servei de reforç de neteja, per un import de 28.392 €, destinat a l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera.
 • Adquisició de quinze equipaments mèdics, per un import de 91.325 €, destinats a l’Hospital Comarcal d’Inca, per adquirir una central de monitoratge, mòduls de monitoratge i monitors per als llits de l’UCI.
 • Contractació d’un servei de transport de mostres per a proves diagnòstiques, per un import de 12.801 €, destinat a l’Hospital de Manacor.

El 18 de març de 2020 el Consell de Govern va aprovar l'acord de mesures que s’han d’adoptar en matèria de contractació pública a conseqüència de la declaració d'estat d'alarma per gestionar la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19. Això va suposar que a tots els contractes subscrits per l'Administració de la Comunitat Autònoma i el sector públic instrumental els fos aplicable la tramitació d'emergència.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 29/05/2020]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum] 

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19