Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

COVID-19: Programa pilot d'obertura de corredors turístics

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En el BOE núm. 165, de dia 12 de juny de 2020, s'ha publicat l'Ordre SND/518/2020, d'11 de juny, per la qual es regula l'autorització d'un programa pilot d'obertura de corredors turístics segurs en la Comunitat Autònoma d'Illes Balears.

Es realitzarà mitjançant l'aixecament parcial dels controls temporals a les fronteres interiors establerts amb motiu de la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19.

A partir del 15 de juny de 2020, es regula la posada en marxa d'aquests corredors cap a la Comunitat Autònoma d'Illes Balears,  amb la consideració d'aeroport designat com a punt d'entrada amb capacitat d'atenció a emergències de salut pública d'importància internacional.

Modificació norma quarantena als professionals sanitaris 

Es modifica un dels apartats, sobre les condicions de quarantena a les persones procedents d'altres països a la seva arribada a Espanya, durant la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19, que ara queda redactat com segueix: Queden exceptuats d'aquestes mesures els professionals sanitaris que es dirigeixin a exercir la seva activitat laboral, sempre que no hagin estat en contacte amb persones diagnosticades de COVID-19.

Els aeroports d'origen i de destinació i les les companyies aèries hauran de formar part del Programa Voluntari de Monitoratge de la Implementació del Protocol Operatiu de EASA per la COVID-19 o tenir implantades les recomanacions de l'Agència de la Unió Europea per a la Seguretat Aèria (EASA).

Les companyies aèries també presentaran una declaració indicant que formen part del Programa Voluntari de Monitoratge de la Implementació del Protocol Operatiu de EASA, i facilitaran el formulari de salut pública per a localitzar als passatgers (Passanger Location Card). 

Mesures de seguiment epidemiològic

En l'aeroport d'arribada, el personal de Sanitat Exterior durà a terme els controls sanitaris necessaris; aquesta informació podrà ser remesa, en el seu cas, a l'autoritat sanitària de la comunitat autònoma, a l'efecte de garantir el millor control de la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19.

[Font: BOE. Núm. 165. 12/06/2020]

[Foto: Infosalut / Dones passejant / CC BY-NC-SA 4.0]

Notícies relacionades

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19