Categories: Institucions sanitàries, Qualitat, COVID-19

Inversió en la modernització de l’Administració de la CAIB

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Govern de les Illes Balears ha presentat el Pla de Reactivació Econòmica, de la Conselleria d’Administracions Públiques i Modernització, que inclou, entre d’altres iniciatives la modernització de les eines de comunicació entre l’administració i la ciutadania.

Pla de modernització de l’Administració Pública

És un dels projectes més ambiciosos i està dotat amb 1.400.000 euros. Preveu que estigui enllestit en els pròxims 18 mesos. La seva funció és automatitzar tràmits telemàtics, reduir el temps de gestió, i accelerar la implantació de l’administració electrònica.

També es crearà un entorn web de cita prèvia centralitzada per a les diferents oficines de registre de la CAIB; així la ciutadania podrá reservar el dia i l’hora i no realitzará esperes innecessàries.

Es posaran en marxa mecanismes perquè la ciutadania pugui realitzar els seus tràmits fent us de la videoconferència.

Personal d’Administració de la CAIB

Amb la finalitat de reduir la temporalitat d’aquest personal, es seguirà demanant l’eliminació de la taxa de reposició. A més, per als anys 2020-21 es convocaran 90 processos d'oposicions per cobrir 700 places de diferents cossos.

La situació viscuda recentment ha creat la necessitat d’abordar sistemes de treball no presencial que conciliïn les necessitats de l’Administració amb els drets dels treballadors.

Referent amb el personal de la CAIB y l’Escola Balear d’Administració Pública (EBAP), aquesta Escola formarà els inspectors de l’Administració autonòmica perquè puguin desenvolupar les seves tasques tenint en compte les mesures derivades de la COVID-19, com ara revisar el compliment de les mesures de prevenció del virus.

Nou sistema de control de la capacitat de les platges

La situació derivada de la COVID-19 obliga a la ciutadania a seguir una sèrie de normes de distanciament social. Per això s’ha creat una eina per facilitar als usuaris de les platges l’elecció responsable de la zona amb una ocupació més baixa, que propiciarà el compliment d'aquestes mesures, mitjançant un monitoratge.

Escola de Seguretat Pública de les Illes Balears

Aquesta Conselleria projecte impulsar i construir unes noves instal·lacions ons s’ubicará l’Escola de Seguretat Pública de les Illes Balears.

En el mateix espai es construiran les instal·lacions per ubicar els centres de gestió d’emergències de les Balears.

[Font: Conselleria d’Administracions Públiques i Modernizatció. 01/07/2020]

[Foto: tec_estromberg / technology-1 / CC-by-sa-2.0]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19