Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

El Ministeri de Sanitat publica una Guia de cribatge de la infecció per Hepatitis C

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Ministeri de Sanitat  ha publicat una Guia de cribatge de la infecció pel virus VHC  i la vinculació de les persones diagnosticades al seguiment i tractament.

Aquesta Guia s'emmarca dins del Pla Estratègic per a l'Abordatge de l'Hepatitis C en el Sistema Nacional de Salut. Segons destaca el document, les característiques de la situació epidemiològica fan que aquesta infecció continuï sent un problema de salut pública, que requereix de respostes polítiques, sanitàries i socials de forma integrada.

Exposicions de risc

Més del 80% de les persones amb infecció pel VHC tenen antecedents d'exposicions de risc per a la transmissió, que es produeix a través del contacte directe amb sang infectada. La prevalença continua sent molt elevada en persones que consumeixen drogues injectades. A més, destaca un augment de la incidència i la reinfecció pel VHC en homes que tenen sexe amb homes i que tenen infecció pel VIH associada a la pràctica del chemsex

El document indica realitzar la prova del VHC a aquests grups de població amb exposicions de risc i a persones amb coinfecció pel VIH o Hepatitis B, entre altres.

Així mateix, la Guia proposa accions com que el diagnòstic de la infecció es realitzi en un sol pas, activitats formatives i de suport a professionals sanitaris o una simplificació dels models d'atenció, evitant múltiples derivacions.

Guia de cribatge de la infecció pel VHC. Juliol 2020.

[Font: Ministeri de Sanitat. 09/07/2020

[Foto: Kelly B / Swallowed In The Sea / CC-by-sa-2.0]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19