Categoria: Farmacovigilància

Ibrutinib (Imbruvica): noves recomanacions d'ús per minimitzar el risc d'insuficiència cardíaca i arrítmies

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Ibrutinib pot produir arrítmies cardíaques i insuficiència cardíaca greu, que poden ser més freqüents en pacients amb un estat funcional ECOG 2 o superior, amb comorbiditats cardíaques o en pacients d'edat avançada.

Abans d'iniciar el tractament amb Ibrutinib, és necessari valorar detalladament els antecedents clínics i la funció cardíaca del pacient, en especial en aquells amb factors de risc per a l'aparició de patologia cardíaca.

Durant el tractament és important vigilar l'aparició de signes o símptomes suggestius de deteriorament de la funció cardíaca, considerant la possibilitat de fer proves addicionals en pacients amb malaltia cardiovascular.

S'han establert noves recomanacions sobre el maneig d'aquest medicament en cas d'aparició o recurrència d'aquestes reaccions adverses de tipus cardíac.

Ibrutinib (Imbruvica) està autoritzat per al tractament de limfoma de cèl·lules del mantell (LCM), leucèmia limfocítica crònica (LLC) i macroglobulinèmia de Waldenström (MW) (consulta la informació detallada en la fitxa tècnica de l'Imbruvica).

Després d'estudis i assajos clínics, l'administració d'ibrutinib s'ha relacionat amb l'aparició d'arrítmies cardíaques greus, casos mortals inclosos, i insuficiència cardíaca.  

Per a més informació, consulta aquest enllaç a l'AEMPS.

[Font: AEMPS. 02/11/2022]

[Foto: PXFUEL / Pills / CC BY-NC-SA 4.0]