Categoria: Farmacovigilància

Crizotinib (Xalkori): vigilància dels trastorns de la visió en pacients pediàtrics

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'EMA ha autoritzat l'ús de crizotinib (Xalkori) en pacients pediàtrics de 6 a 17 anys, amb recomanacions específiques per a la vigilància de possibles trastorns de la visió, inclòs el risc de pèrdua de visió greu.

És necessari dur a terme controls oftalmològics abans d'iniciar el tractament, durant el primer mes des de l'inici d'aquest i, posteriorment, cada tres mesos, així com davant de l'aparició de qualsevol símptoma de trastorn de la visió.

S'ha de considerar reduir la dosi en aquests pacients si apareixen trastorns de la visió de grau 2 i suspendre el tractament en cas de presentar-se aquests trastorns de grau 3 o 4, a no ser que siguin per mor d'una altra causa identificada.

Crizotinib (Xalkori) va autoritzar-se el 2012 com a monoteràpia en adults per al tractament del càncer de pulmó no miocrocitic (CPNM) avançat, positiu per la quinasa del limfoma anaplàsic (ALK) i, el 2016, en CPNM avançat positiu per a ROS1. Des d'octubre de 2022, Crizotinib (Xalkori) com a monoteràpia està autoritzat per al tractament de pacients pediàtrics d'edats entre 6 i 17 anys amb limfoma anaplàsic de cèl·lules grans (LACG) sistèmic en recaiguda o refractari, positiu per a ALK o amb tumor miofibroblàstic inflamatori (TMI) irressecable recurrent o refractari, positiu per a ALK. 

Consulta la informació detallada a la Fitxa Tècnica.

[Font: AEMPS. 03/11/2022]

[Foto: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera]